Nagykanizsa (pa) - Ki gondolta volna, hogy a bor átveszi a frissen festett pince szagát? Többek között ezekre a hibákra is fény derült szombaton a kanizsai hegyközség bormustráján, ahol külső szakértők értékelték a gazdák palackozott borait. - Nem véletlen, hogy most tartjuk a bormustrát, hiszen a második fejtés előtt még van idő korrigálni a kisebb hibákat - árulta el Förhénci Horváth Gyula, a hegyközség elnöke, aki hozzátette: örömteli, hogy évről évre több helyi gazda vesz részt az ilyen és ehhez hasonló szakmai programokon. - Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években minőségi fejlődést mutatnak a Kanizsa környéki borok. Geönczeöl Attila borász-közgazdász tanácsokkal is ellátta a nagykanizsai gazdákat. Mint azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy országosan is ismertek legyenek a térség borai, össze kell fogniuk a gazdáknak, s közösen kidolgozni a helyi borok marketingjét. Az is fontos ugyanakkor, hogy a vendéglátóipari egységekben kaphatóak legyenek ezek a borok, hiszen attól borvidék egy borvidék, ha a helyi borkülönlegességek is választhatók az itallapról. - Jó kezdeményezésnek tartom az ilyen szakmai napokat, hiszen első kézből kaphatunk tanácsokat országosan ismert neves borászoktól - mutatott rá Sneff Antal, aki mint mondta: a nyári jégkár nem is annyira a borok minőségére, sokkal inkább a mennyiségre nyomta rá a bélyegét. forrásom a http://zalaihirlap.hu/kozelet/20100222_bormustra__segito_szandekkalBormustra, segítő szándékkal
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2010.02.22. 19:57
Bormustra Kanizsán
Címkék: bor bormustra nagykanizsa
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr361781959
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.