
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg 8 tojásos széles metélt, 10 dkg vaj, 3 dl tejszín, 5 dkg kéksajt, 5 dkg érlelt kecskesajt, 5 dkg friss sajt, só, bors, petrezselyem.
Elkészítés: Teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, és felöntjük a tejszínnel. Ezután, fajtánként külön, külön hozzáadjuk a reszelt, vagy darabolt sajtokat és folyamatos keverés mellett, elkészítjük a mártást. Végül sózzuk, borsozzuk, meghintjük vágott petrezselyemmel és összefőzzük a kifőtt széles metélttel.
Sajtos rizstorta
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 liter tej, 5 dkg kéksajt, 5 dkg füstölt sajt, 5 dkg érett sajt, só, bors.
Elkészítés: Olvasztott vajon megpirítjuk a rizst, majd felöntjük forralt tejjel és megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a darabolt, vagy reszelt sajtokat, 1 db tojássárgáját, alaposan összedolgozzuk és egy kivajazott tortaformába, simítjuk. Végül megkenjük tojássárgájával és a180°-ra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
forrásom a http://www.dunatv.hu/eletmod/receptek/variaciok_francia_sajtokra.html