Kedves Barátunk! Kedves Pálinkabarát!
Az Ongai Kulturális Egyesület „Pálinkahibák felismerése és javításuk” címmel 3 alkalomból álló pálinkabíráló tréningsorozatot tart, melyre bárki jelentkezhet.4_attila@citromail.hu
Időpontok: péntekenként 2014. október 17., november 7. és november 28., 18 órai kezdéssel.
Helyszín: ongai általános iskola média terme (Onga, Görgey u. 2.).
A tréning célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők hasznosítható gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, illetve jobban megismerjék a pálinkaversenyek értékelésének menetét, értékrendjét, a zsűri elvárásait. A képzésen az elemzett pálinkaminták száma 15‒18 körül alakul. A képzéshez a szervezők egy tál étel vacsorát biztosítanak.
A tréningsorozat tervezett tematikája: 1. tréning: almatermésűek (almák, körték és birsek). 2. tréning: csonthéjasok (cseresznyék, meggyek, barackok és szilvák). 3. tréning: szőlők, törkölyök, borpárlatok és borseprűk.
A tréningeket vezeti: Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, Pálinka Sommelier, a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagja, számos nagy pálinkaverseny zsűrijének elnöke, hivatalos pálinka tréner és bíráló, a KOETHE cég hivatalos magyarországi képviselője.
Részvételi díj: 6000 Ft/fő/alkalom. Aki mind a három képzésen részt vesz, annak 1000 Ft alkalmankénti kedvezménnyel összesen 15 000 Ft/tréning sorozat, amit az első alkalommal egyben kell befizetni.
Jelentkezési határidő:az egyes képzési időpontok előtt 3 nappal 22.00 óráig, azaz legközelebb október 15. (szerda) 22 óra az okeonga@upcmail.hu e-mail címen.
A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhető Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. Telefon: 70-313-3216. E-mail cím:okeonga@upcmail.hu
Baráti üdvözlettel: Takács László
OKE elnök
(x)