Saját bort készít a francia luxushotel Magyarországon
A Sofitel Budapest Chain Bridge saját csapatot alapítva, hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, amelyet valóban a hotel saját borának hívhatnak.
Szeptember 17-én egy rendhagyó szürettel kezdődött el a 2014—es RiesLink kézműves bor megalkotása. Szentesi József nadapi szőlészetében egy exkluzív kis csapat jelenlétében mutatta be a Sofitel, milyen is egy francia életérzéssel megfűszerezett szüret. Vagyis a résztvevő kritikusok és újságírók elsősorban nem a fürtökre koncentráltak, sokkal inkább a sajtokra, sültekre és a 2013-as Ries-Linkre. A vendégek közül többen részt vettek a bor tavalyi megalkotásában, így a társaság felfokozott hangulatban várta a kóstolást.
A tavalyi bor már kapható a Paris Budapest Étterem és Bárban, és úgy látszik jól sikerült, mert a szálloda folytatja a kezdeményezést. A 14-es rizling is ott lesz a saját márkás termékek között, ahol már megtalálható az a Castillo de Canena olíva olaj, amelyet külön a budapesti séf rendelésére és felügyelete mellett palackoztak egyedi címkével a világ egyik leghíresebb olíva manufaktúrájában. A jó minőségű alapanyagok és beszállítók mellett elkötelezett Sofitel Budapest Chain Bridge exkluzív termékeinek az üzenetét valahogy így lehetne összefoglalni: „bárhol járhatsz a világban, ezt a pillanatot csak itt élheted meg!”
forrásom a http://btl.hu/cikk/2014/09/22/sajat-bort-keszit-a-francia-luxushotel-magyarorszagon