Csúcsminőség a Gyenesei Pálinkáriumból
Csúcsminőség kategóriába került a kaposvári Gyenesei Pálinkárium is a párlat világbajnokságként jegyzett Destillata salzburgi gáláján.
Tizenegy ország 183 főzdéje 1687 gyümölcspárlattal vett részt a versenyen. Magyarországot a hazai megmérettetések legeredményesebb 29 kereskedelmi-, bér- és magánfőzője képviselte 258 mintával. Már a részvételi lehetőség is elismerésnek számított. A megszerzett érmek száma alapján a Destillata legeredményesebb magyar pálinkafőzdéjének az Agárdi bizonyult, elnyerve a Nemzetgyőztes címet is. Vele együtt tíz magyar pálinkakészítő, köztük a kaposvári Gyenesei Pálinkárium került a „Csúcsminőség” kategóriába, 5-5 pedig a Nagyon jó illetve a Jó minősítést érdemelte ki. A Destillatán résztvevők közül mindössze kilenc magyar főzde nem nyert érmet.
Gyenesei István hat párlattal vett részt, és a világversenyen is a legeredményesebb magyar magánfőzőnek bizonyult öt ezüstéremmel (szilva, törköly, vegyes, erős szilva pálinkákkal és zöld dió likőrrel) valamint egy bronzéremmel (meggypálinka).
A kaposvári magánfőző, akit a közelmúltban a Magyar Pálinka Lovagrend ceremóniamesterének választottak, legközelebb húsvétkor a Gyulai Világkupán és nyár elején az Országos Pálinka Bajnokságon méretteti meg különleges minőségű kézműves párlatait.
forrásom a http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/csucsminoseg-a-gyenesei-palinkariumbol-544360