Szőlő és bor: fókuszban a klímaváltozás
Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Szőlészeti és Borászati Konferenciát Egerben.
Mik ezek?
A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, az egri, a gyöngyösi főiskola, valamint az egri, a bükki, a mátrai és a tokaji borvidékek hegyközségi tanácsai szerdától szombatig immáron tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Szőlészeti és Borászati Konferenciát Egerben. A szakmai fórum helyszíne a Hotel Eger&Park lesz. Az előadásokat délelőtt 10 és este hat óra között tartják majd.
A már több éve az ország leglátogatottabb szőlő-bor szakmai, tudományos rendezvényévé fejlődött konferencián ezúttal a hangsúlyt a változó környezeti és gazdasági helyzet már tapasztalt és várható hatásainak elemzésére helyezik. A tanácskozás központi témája a klímaváltozás, illetve annak hatásai a szőlő- és bortermelésre. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevők megvitatják a bormarketinggel, támogatási lehetőségekkel, jogszabályi változásokkal kapcsolatos aktuális kérdések, valamint a 2012-es évjárat klimatikus és növényvédelmi tapasztalatai is. A napi programokat a bükki, a mátrai, a tokaji és az egri borvidék borászatainak borbemutatóival fejezik be.