Évi Sipos:
sziasztok ha tudnatok segiteni sehol se találom petofitol a vandordiak levelet amit a falubeliekne... (2020.03.25. 15:00)Petőfi és a bor
Hóhér az utolsó barátod:
Bort sohasem ittam, de a híren megakadt a szemem. Valami olyat juttatott eszembe, mint amikor "új... (2016.11.14. 08:09)Változik a szekszárdi bikavér összetétele
Gusztáv Brauner:
üdv!
segítség kellene az amerikai szőlőkabóca miatt.a szőlőm tele van apró ugráló valamikkel és a ... (2016.07.11. 19:53)Szőlő betegségek 2014 - összefoglaló
Hordó vagy hordószónok?
„A rizling még mindig szépen, folyamatosan duruzsol a hordóban, fortélylopóval vettem mintát belőle, még nagyon édes, savai alig érződnek, a fajtajelleges kesernyés íz már megjelenőben van, és egylőre nagyon-nagyon tejszerű, krémes, az alkoholt…
Csáki Lajos 45 éve főzi a pálinkát
Hódmezővásárhely - A 71 esztendős, vásárhelyi Csáki Lajos 45 éve főz pálinkát, 1974-től a Dr. Rapcsák András úti szeszfőzdében, és az utóbbi 10 évben fiát is bevonta a vállalkozásba. Volt olyan esztendő, amikor 100 ezer liter pálinka…
Borokat értékelni
Lehet egyáltalán igazán érteni a borokoz? Én a magam részéről néha azt gondolom, hogy a válasz: nem
"Lehet egyáltalán igazán érteni a borokoz? Én a magam részéről néha azt gondolom, hogy a válasz: nem. Megfejthetetlenek. Kevesek vagyunk, főleg egyes…
Újbor, libator, Villány
2012. november
Márton nap - az újbor ünnepeIdén is nagy izgalommal készülődik a Villányi borvidék az újborok ünnepélyes kóstolójára. Ahogy Szent Márton megosztotta köpenyét, úgy szeretnénk átadni Önnek az újbor íze felett…