Mindent az italok világáról Kávéházak anno, a világ leghíresebb koktéljai, a nemzetközi bárvilág aktuális trendjei, a párlatok világa, sörtudomány, a kávé útja cserjétől a csészéig, milyenek a kézműves borok – ez csupán ízelítő a programból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek. RÉSZLETES PROGRAM forrásom a http://www.borkulturakft.hu/index.php?page=kreativ_ital_forum_3779
Kreatív Italfórum
A hazai szakma kiválóságai mellett a nemzetközi bárvilág ismert arcai is megjelennek, az esemény vendége lesz Matthijs Janssen mesterdesztilláló, Arno van Eijmeren mixológus, a De Kuyper márkanagykövete, és Nicolas St Jean világbajnok flair bártender. Ők nemcsak előadókként, hanem zsűritagokként is tiszteletüket teszik a rendezvénynek otthont adó Hotel Corinthiában, mert a De Kuyper mixerverseny idei döntője az Italfórum egyik kiemelt programja.
Új luxusmárkák, egy igazán különleges receptkönyv debütálása, Bar Lounge, és számos olyan előadás várja a vendégeket, amitől kihagyhatatlannak ígérkezik az Italfórum, s a show este is folytatódik!
A programokról és a részvételi lehetőségekről a www.vendon.hu portál ad részletes tájékoztatást.
• Időpont: 2011. február 14., 10.00 – 20.00 óra között • Helyszín: Hotel Corinthia Budapest - konferenciaközpont, 1074, Bp., Erzsébet krt. 49. • Házigazda: Morafcsik Péter, a Bols Mixerakadémia vezetője
• Szeminárium-moderátor: Nagy Zoltán bártulajdonos-bártender (LAB, Boutiq’)
• Szervező: Centralpress lapkiadó/ CAFÉ&Bar, Vendéglátás, Vendon.hu
ELŐADÁSOK A KIÁLLÍTÓTÉRBEN
10.30 – 11.00 Italtörténet – a koktélok születése, a világ leghíresebb koktéljai - Antal B. Gábor szakíró
11.00 – 11.30 A nemzetközi bárvilág aktuális trendjei(klasszikusok újraértelmezése, kísérleti mixológia, tiki, japán bártendeing) - Nagy Zoltán LAB, Boutiq’ bar
11.30 – 12.00 Kávéházi- és bárkultúra Magyarországon anno -Saly Noémi / Magyar Vendéglátóipari Múzeum
13.30 - 14.00 A párlatok világa – gabonák és gyógynövények, avagy mi kerül a hordóba, palackba - Gulyás Csaba párlatszakértő
14.30 – 15.20 Hogyan kerül az ital a palackba – érlelés, erjesztés, desztillálás - Matthijs Janssen mesterdesztilláló
15.30 – 16.20 Bárkultúra felsőfokon - Arno van Eijmeren mixológus
16.30 De Kuyper mixerverseny / klasszikus és flair döntő
19.00 flair show: Nicolas St Jean világbajnok bemutatója
SZEMINÁRIUMTEREM
BARTENDER’S CLUB
Professzionális italkultúra elméletben és gyakorlatban
12.00 – 15.00
Témák: • Koktéltörténet receptekben • Aczél Miksa receptjeinek újraértelmezése • Az ideális bártender – effektivitás, attitűd, vendégkezelés, • Különleges technikák és eszközök • Extrém ízpárosítások a pohárban • Best of B’C receptek
CAFE&BAR
Kávé- és italkultúra a vendéglátásban
16.00 – 18.00
Témák: • Az ideális bárpult • Báreszközök használata • Gyakori hibák a pult mögött és a felszolgálásban • Italértékesítés (jog)szabályosan
KÓSTOLÓSAROK
11.00 – 17.00 óra között
Vezetett italbemutatók és kóstolók (45 p)
11.00 vodka – Lukács Roland/Boutiq’ bar
12.00 gin – Hatvani Zilia/Boston Bartender School, Szikra Cool Tour House
13.00 rum – Kiss Antal/ Bacardi, Flair Planet
14.00 bourbon – Kottra Dezső/Bols Mixerakadémia
15.00 single malt – Gulyás Csaba/Bartrender magazin
16.00 konyak – Dez O’Connell/független tanácsadó bártender
TEMATIKUS SARKOK
11.00 – 17.00 óra között
Kóstolással egybekötött tematikus mini-szemináriumok, bemutatók: termékismeret, technológia, kóstolási alapismeretek, különleges termékkategóriák, stb
Söröző
• Hazai sörpiac helyzete
• Sörtechnológiák – a gabonától a korsóig. Minden, amit a sörgyártásról tudni kell
• A sörkóstolás tudománya. Mit és hogyan kóstoljunk a sörben?
• Erős sörök - gyenge fogyasztók? Miért jók a magas alkoholtartalmú sörök?
• Luxussörök. Nem képzavar, a világ legexkluzívabb sörei.
• Sörkorcsolyák: egyszerűen jót!
• Bemutató: a sörcsapolás mestersége
Borozó
• Borlap a bárban. Hogyan alakítsuk ki a borlapot, hogy adjunk profilt a helynek?
• Borozó, borbár, azaz a jó értelemben vett kocsma
• Nemzetközi bortrendek. Mi zajlik a nagyvilágban, mi várható nálunk a közeljövőben?
• Kézműves borok, terroir: hogyan lesznek a legkisebbekből a legnagyobbak?
• Furmint hónap - gasztronómiai akció és Furmint kóstoló
• Közösségi borértékesítés tapasztalatai
• Történelmi magyar borvidékek
Kávézó
• Cserjétől a csészéig
• Espresso-technológia
• Őrlés és örlemények
• A tökéletes kávékészítés legfontosabb szabályai, kerülendő hibák
• Barista-bemutató: különleges kávéreceptek
• Barista-bemutató: Latte art kezdőknek és haladóknak
Lounge
VIP-jegyet vásárló látogatónk, valamint partnereink számára 10.30 – 19.30 között üzemel a Lounge Corinthia hotel belső teraszán. A jegyár tartalmaz egy büféebédet, valamint a Lounge bárjában kihelyezett top prémim kategóriás italok korlátlan kóstolását és a koktélbár szolgáltatásait.
ZÁRÁS: 20.00 óra
AFTERPARTY: 21.00 órától a Boutiq’ bárban (VI. ker. Paulay E. u. 5.)
BELÉPŐK
Konferencia-belépő a helyszínen: 5000 Ft
Kedvezményes jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 3000 Ft
VIP-belépő(ebéd, exkluzív, top prémium kategóriás termékkóstolók,meeting-point a VIP-teraszon): 8000 Ft
Kedvezményes VIP-jegy MBU-tagok, BAARPULT és Bartenders’ Club-tagok számára: 7200 Ft
A belépődíj tartalmazza az előadásokon, szemináriumokon való részvételt, valamint az összes termékkóstolást a rendezvény ideje alatt. A karszalag belépést biztosít a Boutiq’ bár esti partijára, valamint a Creol klubban zajló Baarpult afterparty-ra is.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2011.02.09. 19:54
Mindent az italok világáról
Címkék: pálinka bor ital
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr732649963
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.