A következő húsz éven át minden évben tizenkét üveget vesznek ki a ládából, és összehasonlítják tartalmuk minőségét az azonos évjáratú, de pincében tárolt Chasselas üvegekével. forrásom a http://www.fn.hu/gasztronomia/20101014/negyszaz_uveg_bort_eresztettek/400 üveg bort eresztettek a Genfi-tóba
Daniel Dufaux, a Svájci Borászok Szövetségének elnöke és a Henri Badoux Részvénytársaság műszaki igazgatója elmondta, harminc méteres mélységben a bor számára ideális tárolási lehetőségek találhatóak: a hőmérséklet állandóan tizenkét Celsius-fok, teljes a sötétség és a nedvesség is változatlan.
A kísérlet során arra próbálnak rájönni, hogyan őrizhető meg tovább a Chasselas.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2010.10.15. 09:41
Bor érlelése: új módszer... :-)
Címkék: bor svájc
A Genfi-tóba süllyesztett 400 üveg Chasselas bor hosszú évekig marad a tóban, borászok ugyanis így szeretnék tesztelni, hogy a tóban ideálisak-e a feltételek a bor tárolására és érlelésére.
A Chillon-kastélyból egy kötélre erősített, ónból készült ládát eresztettek harminc méter mélyre a tóba, amelynek ezen a helyen a mélysége nyolcvan méter. A ládába összesen négyszáz üveg Clos de Chillion és Aigle Les Murailles nevű bort zártak.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr42373373
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.