MEGHÍVÓ A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül odaítélésre. Minden évben pazar ebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentő címet. Ez alkalomból a Magyar Bor Akadémia szívesen látja Önt, kedves hozzátartozóját és barátait a magyar borkultúra és gasztronómia jeles ünnepnapján, a 2009. Év Bortermelője, Dr. Lőrincz György borász tiszteletére rendezendő Gálaebéden. A részvételi díj 30.000.- Ft (mely tartalmazza a 25 % Áfa összegét) Fogadó ital: Dr. Lőrincz György- St. Andrea Örökké Egri fehér 2008 Fogadás borkóstolóval és finom falatokkal /canapék/ A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során vendégeink apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek remek borait. Gálné Dignisz Éva: Szigetszentmártoni Kékfrankos Rosé 2009. Légli Ottó: Landord 2007. Dr. Lőrincz György: St. Andrea - Napbor Egri fehér 2008. St. Andrea - Áldás Egri Bikavér 2007. Szöllősi Mihály: Neszmélyi Chardonnay 2009. Neszmélyi Sauvignon blanc 2009. Vida Péter: LaVida Szekszárdi Cabernet farnc 2006. La Vida Szekszárdi Kékfrankos 2006. Gálaebéd a Valetta teremben Az ebéd ültetett formában bonyolított részében a négy fogás az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készül. Leves fogás Vagány kacsaleves hidegen, kacsamájas meleg lepénnyel VÁNYI LÁSZLÓ / Thermál Hotel Visegrád Dr.Lőrincz György / St. Andrea – Boldogságos Egerszóláti fehér 2008. Hűvös hal fogás Szilvásváradi, füstölt és marinírozott pisztráng filé, édeskömény royallal, mandula habbal és citrusos zeller salátával RUPRECHT LÁSZLÓ / Lovas Étterem, Szilvásvárad Dr.Lőrincz György / St. Andrea – Örökké Egri fehér 2007. Első főfogás Bárány csülök búzakásával és menta olajjal JAHNI LÁSZLÓ konyhafőnök – Kistücsök Étterem, Borpince és vinotéka, Balatonszemes Dr.Lőrincz György / Hangács Egri Bikavér 2007. Második főfogás Rózsaszín szarvas gerinc vargányával, szedres zellerbe rejtett ököruszály, vörösborban párolt kakas zúza, meggyes káposztával töltött gombóccal és szarvasgombás csontvelővel töltött buktával BUDAY PÉTER séf Dr.Lőrincz György / Merengő Egri Bikavér superior 2006. További kötetlen társalgás, élvezetes borok, édességek, sajtok és természetesen kávé a Bálteremben Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és az elmúlt években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére. Desszertbüfé: Magyar és nemzetközi desszert különlegességek a Corinthia Grand Hotel Royal válogatásából Sajt bemutató: Szega Camembert Sajt- és Sonkakereskedés (Budagyöngye) sajt válogatása Kóstoló a korábbi évek Év bortermelőivel: Tiffán Ede, Villányi borvidék Vesztergombi Ferenc, Szekszárdi borvidék Gere Attila, Villányi borvidék Thummerer Vilmos, Egri borvidék Polgár Zoltán, Villányi borvidék Bock József, Villányi borvidék Gál Tibor, Egri borvidék Kamocsay Ákos, Ászár-Neszmélyi borvidék Figula Mihály, Balatonfüred-Csopaki borvidék Szepsy István, Tokaji borvidék Malya Ernõ, Etyek-Budai borvidék Árvay János, Tokaji borvidék Vincze Béla, Egri borvidék Garamvári Vencel, Balatonboglári borvidék Frittmann János, Kunsági borvidék A kávéért epekedőket várja az olasz Lazzarin Café pultja, ahol két féle kávéból válogathatunk. Az ebéd és a borkóstolás nélkülözhetetlen kelléke a semleges, de mégis jó ízű ásványvíz, melyet a Farnetani Hungaria Kft biztosít. A nagy érdeklődésre való tekintettel belépőjegyeket a Magyar Bor Akadémia kizárólag elővételben biztosít azoknak az érdeklődőknek, akik legkésőbb 2010. január 29-ig írásban (e-mail, fax, levél) elküldik igényüket és a megrendelt jegyeket legkésőbb február 1-ig átutalással vagy készpénzzel kifizetik. A belépők ezt követően vehetők át az Akadémia irodájában, a helyszínen személyesen, vagy igény szerint postázzuk ezeket. Fizetés módja: készpénzben a Magyar Bor Akadémia irodájában (1124 Budapest, Somorjai u. 21.), vagy átutalással az Akadémia bankszámlájára. Bankszámla szám: 11991102-02135397 / ERSTE Bank / . Az Akadémia az összeg befizetéséről számlát küld. Várjuk sok szeretettel, legyen részese a borszakma e nagyszerű ünnepének! Üdvözlettel, (x)
Időpont: 2010. február 7., vasárnap, déli 12 óra
Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royal Nagy Bálterme (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
A Gálaebédre részvételi jegyeket a Magyar Bor Akadémia irodájától írásban lehet igényelni, a jelen levélhez csatolt megrendelő lap visszaküldésével.(1124 Budapest, Somorjai u. 21. Fax: 319-0970, E-mail: info@magyarborakademia.hu )
Az ünnepi program során a korábbi évekhez hasonlóan az ebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várja a vendégeket.
A jó hangulatról, az igényes szórakoztatásról Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, valamint a Vivát Bacchus énekegyüttes gondoskodik.
Konyári János, Balatonboglári borvidék
A Magyar Bor Akadémia Elnöksége
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2010.01.27. 07:42
Gálaebéd Dr. Lőrincz György borász tiszteletére
Címkék: bor év borásza borakadémia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr771705681
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.