Erdészek és vadászok versenyeznek A mátrafüredi Mátra Szakképző Intézetben január 25-től lehet nevezni az italmintákkal arra a pálinka- és borversenyre, amit az Észak-magyarországi Régió erdészeinek és vadászainak hirdettek meg. A megmérettetésen a Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megyei szakemberek vehetnek részt saját termelésű borokkal és valódi gyümölcs alapanyagból készült bérfőzetű pálinkákkal, párlatokkal, ágyas pálinkákkal, érlelt, illetve ópálinkákkal. Egyéb ízesített párlatok, likőrök a pálinkatörvény értelmében csak szeszes italnak számítanak, így a pálinkaversenyen nem indulhatnak. A versenyen való részvétel díjtalan. A borokat vörös, fehér és rozé, illetve édes, félédes, félszáraz és száraz kategóriákban bírálják majd, a nevezéshez fajtánként 4 darab 0,7 literes palacknyi mintát kell leadni. Kivéve a különleges minőségű borokat, amelyekből három palackot kérnek. A pálinkákból két félliteres minta szükséges a nevezéshez, ezeket a már említett kategóriák szerint bírálják el az ítészek. A mintákat február 2-ig várják. A bor- és pálinkaversenyt február 4-én rendezik meg a Mátra Szakképző Intézetben, a hozzá kapcsolódó vadételfőző versenyt pedig február 12-én. Forrás: Heves Megyei Hírlap
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2010.01.26. 07:39
Bor és pálinka
Címkék: pálinka bor borverseny pálinkaverseny mátrafüred
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr331702765
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.01.28. 11:38:34
Mindig örömmel hallom az ilyen jellegű híreket, már ami a pálinkaversenyeket illeti. Jó dolognak tartom, ha egy régió, egy tájegység megméretteti a pálinkáit, jó azért, mert a verseny "kitermeli" a jót, a jobbat, a minőséget, a minőségit. És itt a dolog lényege, mert a pálinkafőzés, a fogyasztás kultúrája még fejlesztésre szorul, ezért szükség van ilyen tipusú versenyekre. Egyről nem szabad megfeledkezni, ami a legfontosabb, pálinkaversenyeken a pálinkán túl, a jól képzett bíráló, aki szakember, aki képes megkülönböztetni a hibás alkotókat a hibátlanoktól, akinél csak a szakmaiság a szempont. Ha ez nem így van, akkor a verseny nem igazi verseny, akkor az nem szolgálja a pálinkát, az igényes fogyasztót. Így ezzel együtt, pálinkás jó versenyt kívánok!