Ezen a tájon azonban nem kerülhetjük el a híres békacombot, amelyet az említett szabálynak megfelelően meglepően egyszerű elkészíteni. A jól megtisztított békacombokat lisztbe forgatjuk, majd vajban és kacsazsírban kisütjük. Ha elkészült, darált fokhagymába és darált petrezselyembe mártogatva puszta kézzel ehetjük. Az igazi francia konyhához azonban legjobban a francia háziasszonyok értenek. Ezért felkeressükMarie-Francoise-t, aki amellett, hogy gazdafeleség, 14 társával együtt egy éttermet üzemeltet. Itt csak azokból az alapanyagokból főznek, amelyek a gazdaságban megteremnek. Különlegességeket tehát nem találunk, azonban laktató, egyszerű ételt igen, ráadásul a híres éttermek árainak töredékéért ebédelhetünk itt. Marie-Francoise azt is megmutatja nekünk, hogyan készül a burgundi lepény, amely első ránézésre kísértetiesen hasonlít egy pizzára. A tészta és a hagymás-paradicsomos szósz közé azonban kerül egy réteg dijoni mustár is, hogy karakteres ízt adjon neki. Burgundia ugyanis a híres dijoni mustár hazája, amelyből évente ötvenezer tonnát fogyasztanak a franciák. A középkorban fűszerként használták, hogy elvegyék vele a sokáig tárolt hús szagát, ma azonban már különleges csemege, amelyből számtalan változat - csípős paprikás és diós is - készül
forrásom a http://nol.hu/lap/mozaik/20090624-a_jo_borok_es_az_egyszeru_etelek_hazajaBurgundiába kalauzol a Népszabadság DVD-sorozatának legújabb epizódja