A romantikus este általában a gyertyafényt, a virágot és a halk zenét jelenti, pedig az is nagyban befolyásolhatja a sikert, ami a tányérra kerül. Erotikus és vágyfokozó fogások - nem csak Valentin-napra. "A férfi szívéhez a hasán át vezet az út” – tartja a mondás, bár jelen esetben nem kifejezetten a szívre hajtunk… A legtöbben a csókra, a simogatásra, a pikáns párbeszédre gondolnak, ha előjátékról van szó, pedig az étel, és maga az evés elképesztően erotikus tud lenni! Az afrodiziákumok a látványuk, textúrájuk vagy tápanyagaik miatt képesek felkorbácsolni a szenvedélyt, így ha ezekből az alapanyagokból főzöl, a siker garantált. Fontos, hogy kis adagokban, az estét hosszúra nyújtva fogyasszátok el az ételeket. Nem kell sietni, most az egyszerhangolódjatok rá minden falatra, és élvezzétek az ízeket. Jó, ha előre elkészíted a fogásokat, így te is átadhatod magad az este spontán, érzéki hangulatának. A két legnépszerűbb afrodiziákum, és nem véletlenül. Kezdésnek nyugodtan kortyoljatok egy kis pezsgőt, amit egy-egy vaníliarúddal őrjíthetsz meg. Akár előételnek is megteszi az eper-pezsgő-eper-pezsgő sorminta. Főfogásnak legjobb olyasmit készíteni, ami kézzel is ehető, mint a burgonyakosárba töltött kaviár, vagy az abszolút erotikus osztriga – igazi ujjnyalogatós… Nem kell sokat enni. Fontos, hogy maradjon hely az olvasztott csokoládénak, amibe gyümölcsdarabkákat mártogathattok, mindezt a dohányzóasztalon, az éjjeliszekrényen, vagy ahol épp jólesik. Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Elkészítés:Vágykeltő receptek két személyre
Pezsgő és kaviár
Kaviár burgonya-fészekben
2 kisebb burgonya
6 dkg kaviár
10 dkg krémsajt
4 evőkanál olvasztott vaj
frissen őrölt fekete bors, só
Forrald fel a sós vizet, majd tedd bele egészben, héjában a megmosott burgonyát. Főzd félkeményre: amikor bele tudod szúrni a kést, de nem szalad, akkor jó. Hagyd hűlni kicsit, majd hámozd meg, és reszeld durvára. Vajazz ki muffin-formákat, majd nyomkodd bele a burgonyát úgy, hogy kis kosárkák legyenek belőle (10-12 kosárka lesz). Süsd 20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül, előmelegített 200 fokos sütőben. Tompa késsel vedd ki a formából, borsozd meg, kanalazz bele egy adag krémsajtot, majd egy adag kaviárt.Nyers osztriga kapros, lime-os uborkaszósszal
2 kis uborka meghámozva, kimagozva, apróra vágva
3 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
1 kicsi, erős csilipaprika kierezve, kimagozva, apróra vágva
1 teáskanál mustár
1 evőkanál finomra vágott kapor
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart lime-lé
½ teáskanál cukor
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Rozsdamentes acél tálban keverd el az olajat a cukorral, mustárral, kaporral és csilivel. Apránként add hozzá a lime levét, majd keverd bele a hagymát és az uborkát. Lefedve tedd hűtőbe 20 percre. Héjazd le az osztrigát, majd tegyél rá egy teáskanál uborkaszószt, mielőtt bekapod.Többfunkciós olvasztott csokoládé
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 teáskanál konyak (vagy rum, vagy kakaólikőr)
Mártogatni: egész eper, málna, vastag szeletekre vágott banán,őszibarack, piskótakockák stb.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.02.21. 09:06
Vágykeltő italreceptek két személyre
Címkék: ital pezsgő recept gasztronómia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr24956079
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.