Hal hagymamártással
Hozzávalók 4 főre: 60 dkg tengeri halfilé, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg mazsola, 5 dkg mandulaforgács, 1 evőkanál fehérborecet, 1 dl száraz fehérbor, 3 evőkanál liszt, só, őrölt bors, bő olaj a sütéshez.
mazsolát beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A hagymát megtisztítjuk, hajszálvékony karikákra vágjuk, és 2 evőkanál olajon, kis lángon, fedő alatt 20-30 percig pirítjuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Ezután hozzáöntjük az ecetet, a bort, és erős tűzön további 2-3 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, belekeverjük a mazsolát és a mandulát.
A halszeleteket megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, mindegyiket azonos módon feltekerjük, egy-egy fogvájóval rögzítjük, és a lisztbe beleforgatjuk. A tekercseket bő, forró olajban kisütjük, papírtörülközővel leitatjuk.
A hagymamártást tálra rakjuk. A haltekercsekből a fogvájót eltávolítjuk, majd a halat a mártáson elrendezzük.
415 kcal/adag
Elkészítési idő: kb. 45 perc
forrásom a http://www.stop.hu/articles/article.php?id=444414