Egy jó bornak több száz érzékszervi tulajdonsága van
Mint mondta, a nedűben nem lehetnek olyan káros aromaanyagok, amelyek például az erjedés vagy az érlelés során keletkeznek.
Nem lehet a bor például ecetes, amellyé akár az elkészülte után, a hibás tárolás következtében válhat.
De az is ront az élvezeti értékén, ha például dugószabú, dugóízű. Ilyen esetben az étteremben is köteles a pincér kicserélni a palackot.
A szakember ugyanakkor rámutat arra: a tulajdonságok felismerése megtanulható, az érzékelés azonban minden esetben egyedi, azaz a bor milyensége teljesen objektíven nem írható le.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.01.03. 07:43
Egy jó bornak több száz érzékszervi tulajdonsága van
Címkék: bor borkóstoló
A bornak vannak megtanulható és felismerhető, úgynevezett érzékszervi tulajdonságai. Ám az értékét a szubjektív tényezők adják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kállay Miklós egyetemi tanár. Csaknem 300 megtanulható és felismerhető érzékszervi tulajdonsága lehet egy bornak - mondta az InfoRádióban Kállay Miklós egyetemi tanár.
Hanganyag: Exterde Tibor
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr13854636
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.