A sztárok együtt „edzettek” a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztiválra Teddy, Müller Attila és Mukli Gyula az igazi hungaricumra esküszik Farkasházy Tivadar, Müller Attila és Mukli Gyula ritkán tud ellenállni a kísértésnek, ha finom pálinkáról van szó, éppen ezért szívesen népszerűsítik a hungaricumnak számító nedűt. A november elején megrendezendő Céhes Pálinka-és Kultúrfesztiválra annyira készülnek, hogy néhány napja elkezdtek edzeni a programra. A három híresség ellátogatott a Magyar Pálinka Házába, hogy a lehető legtöbbféle pálinka közül válogathasson. Amikor belelendültek a kóstolásba, megtudták, hogy a Céhes Pálinka-és Kultúrfesztiválon pálinka kóstoló iskola is lesz, ezért gyorsan egy pálinka szakértőtől segítséget kértek: már most okítsa őket egy kicsit, nehogy tudatlanok legyenek az eseményen. „Amikor rocker korszakomat éltem, leginkább vodkát ittam, aztán pedig jöhetett bármi. Az utóbbi időkben azonban úgy érzem: komolyodom, és ez az alkoholfogyasztásomon is meglátszik. Egyrészt kevesebbet iszom, ám ha mégis, akkor legszívesebben minőségi pálinkát vagy villányi vörösbort fogyasztok. Néhány hete avattak borlovaggá Villányban, és nagyon élveztem, hogy szinte az összes pincészet borából ihattam néhány kortyot, de a pálinkát akkor sem hagytam ki. Úgy látom, a hungaricumnak számító ital egyre népszerűbb, de sokszor nem tudnak róla eleget az emberek. Így roppant hasznos lesz a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztiválon a pálinka kóstoló iskola, magam is számos kérdéssel készülök, hiszen nagy álmom, hogy ha lesz egy kis kertes házam, akkor a saját gyümölcsimből pálinkát főzetnék. Addig azonban még sok mindent meg kell tudnom erről az isteni nedűről” – árulja el Müller Attila, aki Céhes Pálinka-és Kultúrfesztivál házigazdája lesz. Farkasházy Tivadar szerint mivel nem egyformán hat az emberek szervezetére az alkohol, ezért mindenkinek tudnia kell a maga határait, és persze autóba ülni még egy korty elfogyasztása után sem szabad. Ám a humorista már megtapasztalta azt is, miként serkenti őt a pálinka. „Egyetemista koromban olyannyira becsiccsentettem, hogy nem tudtam egyenesen végigmenni a 10 méter széles járdán. Amikor azonban hazaértem, gondoltam: teszek egy próbát, vajon meg tudom-e oldani a nehéz matematika feladatokat, amelyekkel tiszta fejjel nem tudtam megbirkózni. Én csodálkoztam a legjobban, amikor az összes példa hibátlan lett. Ezzel persze senkit sem szeretnék az italozásra bíztatni, de az biztos, hogy a finom pálinkának nincs párja. Már alig várom, hogy a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztiválon kóstolgathassak” – meséli Farkasházy Teddy. Mukli Gyula, a Four Fathers oszlopos tagja ritkán iszik rövid italt, de ha mégis, akkor szinte kizárólag a pálinka jöhet nála szóba. „Nem csak a pálinka ízét szeretem, hanem az is érdekel, hogy hogyan készül ez a finom ital. Így biztos, hogy a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztiválon nem csak énekelni fogok – hiszen a Four Fathers lesz az egyik fellépő –, hanem időben kilátogatok a rendezvényre, hogy a szakemberek kiokosítsanak. Aztán lehet, hogy közben annyit fogok kóstolgatni, hogy még jobb kedvvel fogok énekelni, mint szoktam. Az azonban biztos, hogy ha iszom, utána már nem ülök a volán mögé” – mondja Mukli Gyula. forrásom a FényPont-Média Produkciós Iroda Juhász Regina Pinke Ákos T.: 70/231-2294 T.: 30/284-3723