"BOR ÉS EGÉSZSÉG"
RÖVID ISMERTETŐ
Elnökök: Király Zoltán és Sótonyi Péter akadémikusok
10.30 A magyar borászati kutatás jelene és jövője
Dr. Botos Ernő Péter tudományos főmunkatárs, mg. tud. kandidátusa,
Corvinus Egyetem, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet
10.50 A termőhely, valamint a szőlőtermesztés és feldolgozás összefüggése a borok biokémiájával
Dr. Kerényi Zoltán tudományos főmunkatárs, mg. tud. kandidátusa,
Corvinus Egyetem, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet
11.10 Transz-rezveratrol és rokon vegyületei hatásmechanizmusának új megközelítéseDr. Tyihák Ernő c. egyetemi tanár, az MTA doktora,
MTA Növényvédelmi Kutatóintézete
11.30 A gyulladásos folyamatok szabályozása vörösbor polifenolokkal
Dr. Sümegi Balázs egyetemi tanár, az MTA doktora,
Pécsi Tudományegyetem, Bioké miai Tanszék
11.50 A bor alkotóelemeinek daganat ellenes és más biokémiai hatása
(Anticarcinogenic and biochemical effects of wine constituents)
Dr. Szekeres Thomas egyetemi tanár,
Bécsi Egyetem, Klinikai Farmakológiai és Diag nosztikai Intézet
12.10 A bor hatása különböző betegségekben
Dr. Rosivall László egyetemi tanár, az MTA doktora,
Semmelweis Egyetem, Kórélet tani Intézet
12.30 Hazai borkülönlegességek – közös értékelés