Ismét dödöllekirályt keres Nagykanizsa
A Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület közös rendezvényének pénteki sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: az idei rendezvény is a gasztronómia és a kultúra jegyében zajlik. A zalai étkek és borok megismertetése a cél, de a jó hangulat megteremtése szintén fontos ahhoz, hogy nemcsak a város környékéről, hanem az ország más régióiból vagy akár külföldről érkezők számára is érdekes legyen a jubileumi rendezvény.
Prikryl József, a gasztronómiai egyesület elnöke úgy számol, hogy várhatóan 18-20 csapat verseng a jövő pénteken kezdődő kétnapos eseményen a speciális zalai burgonyaétel elkészítésében. Pénteken a borok és a róluk dalolók mérik össze "erejüket", a játékos konyhai vetélkedésben résztvevő csapatok közül pedig megválasztják a dödöllekirályt is. A szombati lesz a dödölle elkészítésében jeleskedők napja, a főzőversenyt Pető István, a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke nyitja meg, a közönség pedig kóstolókkal "értékelheti" az amatőr és profi szakácsok tudományát.
A nagykanizsai városközpontban rendezendő kétnapos fesztivált 27 műsorszám és mintegy 300 szereplő kíséri majd, de kirakodóvásár, népzenei és fúvósegyüttesek fellépése, esténként pedig könnyűzenei koncertek és utcabál színesíti még a hagyománnyá vált programot.
