Chilis csirkemell rizzsel
Hozzávalók: 15 dkg vadrizs, 2 citrom, 4 csirkemellfilé, 2 tk. chilipor, 1 piros húsú paprika, 1 sárga húsú paprika, 2 szál újhagyma, 1 babérlevél, 1 evőkanál olaj, 1 dl fehérbor, só, őrölt borsA vadrizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felöntjük 3,5 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő alatt, kb. 40 percig főzzük.
A csirkemellet leöblítjük, és bedörzsöljük a citromlével és a chilivel. A serpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a csirkemellet három percig pirítjuk. Megfordítjuk, és fedő alatt további 8-10 percig sütjük. A húst kiszedjük, melegen tartjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, húsukat csíkokra vágjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékba szórjuk a paprikát, hozzáöntjük a bort, sóval, borssal fűszerezzük, és néhány perc alatt megpirítjuk.
Serpenyőben, zsiradék nélkül, megpirítjuk a mandulát. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A citromokat megsikáljuk, az egyik héjából lereszelünk egy teáskanálnyit, a másikat nyolc gerezdre vágjuk.
A rizst összekeverjük a citromhéjjal, a mandulával, a hagymával, és negyed teáskanál sóval ízesítjük. A hússal, a paprikával és a citromgerezdekkel tálaljuk.
1 adag: 290 kcal