Borba fojtott húsgombóc
Hozzávalók négy személyre:
- 30 dkg darált sovány sertéshús
- 5 dkg nyers rizs
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg margarin
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika, só
A mártáshoz:
- 2 paradicsom
- 3 dl száraz/félszáraz vörösbor
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 dkg margarin
- 1 darabka zellergumó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- törött bors
Elkészítés: A rizst térfogatának megfelelő kétszeres mennyiségű vízben addig főzzük, amíg az összes levét beszívja. A darált húst összedolgozzuk a nyers tojásokkal, a nagyon finomra vágott hagymával, a margarinnal, a pirospaprikával, sóval, végül a majdnem puha rizst is hozzáadjuk. Ráöntünk pár evőkanál bort, majd addig gyúrjuk a masszát, amíg az összes levet felveszi és formázhatóvá válik. 15 percig hagyjuk állni. A mártáshoz a margarinon megpirítjuk a tisztított és finomra vágott (vagy megreszelt) zellert, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük a liszttel, és egy-két percig kevergetve pirítjuk.
Ezután felöntjük a borral és még 3 dl vízzel, simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk, és beletesszük a paradicsomszeleteket is. A mártást kiforraljuk. Nedves tenyerünkben nyolc gombócot gömbölyítünk a húsos masszából, majd a mártásba egyenként beletesszük a gombócokat. Az edényt befedjük, kis lángon 30 percig pároljuk. A gombócokat időnként megforgatjuk. Ha a mártás idő előtt elfőne, forró vízzel apránként pótoljuk.
forrásom a STOP >>> http://www.stop.hu/articles/article.php?id=304743
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2008.04.08. 20:34
Recept: Borba fojtott húsgombóc
Címkék: étel bor recept gasztronómia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr52417364
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.