Időpont: 2008. március 01-én, szombat
Helyszín: az Utazás Kiállításhoz kapcsolódó CULINARY EXPO
A döntőbe az elődöntő (2008. február 25, Gundel Étterem) első három helyezettje juthat. A döntő feladatai megegyeznek az előző magyar bajnokságok feladataival.
Az első részben a versenyző fogadja a vendégeket, akik "nem beszélnek magyarul", majd pezsgőt szolgál fel nekik. A továbbiakban az adott ételsorhoz italsort ajánl (a borok között szerepelnie kell három külföldi tételnek is), végül dekantálás következik.
A második részben a hibás borlap kijavítása szóban, majd 3 bor felismerése illetve a borok leírása, és 5 párlat felismerése következik. Zárásként pedig egy közös meglepetés feladat.
A 3 versenyző egymás után szerepel nagy nyílvánosság előtt, szakmai és amatőr érdeklődők figyelmével kísérve. A magyar bajnokságok történetében immár szokássá vált, hogy a vendégek is megkóstolhatják a versenyzők által leírandó borokat.
Érdeklődni:
Magyar Sommelier Szövetség
1061 Jókai tér 7.
Tel./Fax.:353-4849