4 finom husi, alkoholban pácolva
Egy jó bort vagy egy kis pezsgőt nemcsak a vacsora mellé szürcsölhetsz, hanem bele is főzheted a főfogásba! És még kocsiba is ülhetsz utána!

Részeges csirkemell
Hozzávalók:
* csirkemell
* csiperkegomba
* fehérbor
* majoránna
* só
A csirkemelleket vágd ketté, és hirtelen kapasd meg forró olajban. Önts alá vizet és fehérbort fele-fele arányban. Sózd meg, szórj rá majoránnát, szerecsendiót ízlés szerint. Fedd be a szeletelt csiperkegombával, majd süsd zsírjára. Krumplipürével tálalva a legfinomabb.

Pezsgős pulyka
Hozzávalók:
* 1 bébipulyka (körülbelül 4 kg-os)
* 2 hagyma
* 2 sárgarépa
* 1 zeller
* 20 dkg baconszalonna
* 1 csokor petrezselyem
* kapor
* zsálya
* 2 dl húslé (leveskockából)
* 4 dl pezsgő
* só
A konyhakész pulykát sózd be kívül-belül, tekerd be a
szalonnaszeletekkel, majd rögzítsd hústűvel. A felkockázott zöldségeket tedd egy nagy tűzálló tálba, fektesd rá a pulykát, öntsd rá a húslét, és 180 fokon kezd el sütni. Időnként locsold meg pezsgővel. Egy órával azelőtt, mielőtt elkészülne, add hozzá a zöldfűszereket. Az utolsó 20 percben távolítsd el a pulykáról a szalonnát, hogy a bőre jó ropogósra süljön. Ha kész, szűrd át a zöldséges szaftot, keverd el egy dl pezsgővel, forrald fel, majd egy kevés liszttel sűrítsd be a szószt. Szeleteld fel a pulykát, és a forró szósszal leöntve tálald. Burgonyapürét ajánlunk mellé.

Hozzávalók:
*
80 dkg nyúlcomb
*
10-10 dkg gépsonka, angol szalonna és csemegeuborka
*
5 dkg liszt
*
1 dl paradicsomlé
*
2 dl fehérbor
*
őrölt bors
*
só
A csontról lefejtett húst vágd ceruza vastagságú csíkokra. Sózd, borsozd, majd forgasd meg a lisztben. A szalonnát vágd vékony csíkokra, és pirítsd üvegesre. Add hozzá a húst, öntsd fel a paradicsomlével, és párold letakarva. Amikor a hús puhulni kezd, tedd bele a felcsíkozott gépsonkát és az uborkát. Öntsd bele a fehérbort, és főzd készre.

Hozzávalók:
* 60 dkg marhahús
* 8 dkg füstölt szalonna
* 1 fej vöröshagyma
* 10 dkg zöldpaprika
* 10 dkg paradicsom
* 2 dl vörösbor
* 2 dkg pirospaprika
* 1 gerezd fokhagyma
* kakukkfű
* bazsalikom
* 1 babérlevél
* só
Olvaszd meg a kockára vágott füstölt szalonnát, majd add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, pirítsd meg, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a kockára vágott marhahúst, a zúzott fokhagymát, és sózd meg. Később add hozzá a szeletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Ízesítsd kakukkfűvel, bazsalikommal és babérlevéllel, majd öntsd rá a vörösbort, és párold puhára.
forrásom a http://www.femina.hu/recept/alkoholos