Borüzletet nyitna?
Tovább képezné magát, mint vendéglátó szakember?
Befektetne a borba, vagy egyszerűen csak tudni szeretné: mit miért szeret?
Gondja van a borkóstolással?
Kóstolás centrikus oktatás, a WSET tematika magyar anyaggal bővített rendszerében.
Szerezzen nemzetközi oklevelet!
A Bormarketing Műhely Kht. 2008. február 18-19-20-21. a nemzetközileg akkreditált Borkollégium borismereti iskolájának középfokú szemináriumát szervezi meg Sopronban.
A négynapos intenzív tanfolyam, mely a Borkollégium középszintű anyagát tartalmazza. A negyedik nap végén a hallgatók vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén borajánlói oklevelet kapnak.
A tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők tovább léphetnek a következő fokozatokra (advanced, diploma)
A tanfolyam díja 100.000,-Ft+ áfa.. A tanfolyam díjban benne foglaltatik a tankönyv és a kóstolópohár ára is.
Középfokú tanfolyam
Óraterv 2008. február 18-19-20-21.
1. nap
830 – 1230 Bevezetés a borkóstolásba (Rohály Gábor)
könnyű savhangsúlyos
nehéz, alkoholos
barrique fehér
rozé
savhangsúlyos vöröstanninhangsúlyos vörös
édesbor/nem tokaji
Borkémia, borhibák
Ebédszünet
1330 – 1830 Chardonnay, Pinot noir, Pezsgő és más habzóborok (Mészáros Gabriella)
- chablis
- burgundi f/v
- champagne
- sparkling
- cava
- ausztrál chardonnay
- washington PN
- új-zélandi PN
- magyar CH/PN
A bor jellegét, minőségét és árát befolyásoló tényezők
Muscadet de Sčvre-et-Maine Sur Lie
Vouvray demi-sec
rosé
Beaujolais Villages
large-volume branded red wine
full-bodied oak-aged premium new-world red (eg, Zinfandel)
2. nap
830 – 1400 Cabernet sauvignon, Merlot, Sauvignon blanc (Mészáros Gabriella)
- magyar SB., CS,
- SB Loire
- SB Új-Zéland
- ME Chile
- ME Bordeaux
- CS Bordeaux
- California
- Ausztrália
Syrah, Grenache
- Syrah magyar,
- Rhone völgyi
- Ausztrál
- Grenache Fr.
- Garnacha Sp.
- Dél-Amerika
- California
- Ausztrália
Ebédszünet
1500 – 1830 Olaszország (Rohály Gábor)
- Soave
- Frascati
- Chianti
- Brunello
- Barolo
- Valpolicella
- Sagrantino/Primitivo
- világfajta
3.nap
830 – 1330 Spanyolország, Portugália, természetes édes borok (Mészáros Gabriella)
- Rioja
- Ribera del Duero
- Toro
- Valdepenas
- Duoro vörös
- Vinhu Verde
- Dél-Franciao édes
- Fertő-tó édes
- Rizling édes
Bor az asztalon
Lapos, savszegény fehérbor
Savhangsúlyos, reduktív fehér
Új kishordós fehérbor
Pezsgő
Savhangsúlyos vörös
Tanninhangsúlyos vörös
Édesbor
Ebédszünet
1430 – 1830 Tokaj (Rohály Gábor)
- furmint
- late harvest
- szamorodni
- fordítás
- aszú 4-5-6
Felszolgálási ismeretek (Élő László)
4. nap
830 – 1200 Rizling (Élő László)
Ausztria, Németország
- rizling Rheingau
- rizling Wachau
- rizling Mosel
- Süd-Steiermark
- Burgenland
- Weinviertel
- Elzász
- Újvilág
Ebédszünet
1300 – 1700 Szeszezett borok, Párlatok; erősített borok (Élő László)
- Sherry
- Portói
- Malaga
- Madeira
- Blended whiskey
- Cocgnac
- Brandy
- Vodka
- Rum
17.00 – 18.00 Vizsga
A képzésről felvilágosítás és jelentkezés az alábbi elérhetőségeken kapható:
<