Harmadik alkalommal rendezi meg kedden a Károly Róbert Főiskola az Észak-magyarországi régió településein élő és tevékenykedő erdészek és vadászok bor- és pálinkaversenyét, valamint a régió első vadétel főzőversenyének döntőjét.
A verseny célja, hogy a bírálatra kerülő borok és pálinkák ne csak a bor és pálinka nemzetközi versenyek bírálati szempontjainak feleljenek meg, hanem szeretnék a termelők és fogyasztók gasztronómiai igényeit, ajánlásait is figyelembe venni. Így a bírálók azt is keresik, mely borok és pálinkák a leginkább illőek a szarvasból, az őzből, a vaddisznóból, nyúlból, fácánból stb. készített ételek fogyasztásához.
A bíráló szakemberek az egyes kategóriákban a bor és pálinka nemzetközi szintű minősítése mellett a gasztronómiai értékeket is vizsgálják és így rangsorolnak. A kategóriák legkiválóbb termékeinek tulajdonosai, ezen készletük meglétéig jogosultak a rendezvény emblémájának használatára.
A bor- és pálinka-, valamint a főzőverseny lebonyolítása nyilvános.
Ünnepélyes eredményhirdetés, az oklevelek és díjak átadása, valamint a főzőverseny értékelése a Mátra Szakképző Iskolában lesz 2008. február 15. 14.00 órakor. A legkiválóbbak díjátadására a X. Erdész - Gazdász -Vadász Bálon kerül sor 2008. február 23-án, a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolában.
(www.edupress.hu)