A Márton-nap jellegzetes étele a forró libaleves maceszgombóccal, a ludaskása és a libasült párolt káposztával. Ünnepi recepttárunk a libasült elkészítését mutatja be.
|
Hozzávalók:
| Jellemzők:
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Párolt káposzta elkészítése: | | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. káposztát vékonyra szeleteljük | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2. megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3. hagymát zsírban vagy olajban pirítjuk | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4. feleresztjük a hagymát ecettel és kevés vízzel, majd hozzáadjuk a káposztát | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6. fedő alatt puhára pároljuk a káposztát | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7. végül ráöntjük a bort (elhagyható) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó tanács: | | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csak frissen az igazi! forrásom az unnep.eu |