MEGÉRKEZTEK AZ ÚJBOROK!
Emberemlékezet óta nem kezdődött olyan korán a szüret Villányban, mint most. Ezért történt, hogy az újborok – a Vylyan Bogyólé és a Rosé 2007 - az idén nem Márton napján - vagyis november 11-én -, hanem október közepén kerülhetnek forgalomba.
Vylyan Bogyólé 2007
A különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a szőlőbogyón belül születik. Az augusztus 22. és szeptember 1. között szüretelt egész fürtök oxigéntől elzárva szénsavköpeny alá kerültek, így a bor nem az élesztő, hanem a szőlőszemekben lévő enzimek hatására kezd erjedni. Az eredmény friss, illatos, gyümölcsös, könnyed; ahogyan az egy igazi újborhoz illik.>
Vylyan Rosé 2007
A Portugieser újbor mellett már az új rosénk is kóstolható, amit idén a lédús és kedves merlot, valamint a fűszeres és eredeti kadarka házasítása ad. Friss, üde és szomjoltó, mint mindig; jól behűtve aperitifként, könnyű ételek kísérőjeként ajánljuk, vagy egyszerűen azért, mert jólesik.
Újbor-vacsorák a Vylyan Pincészettel
A hagyomány szerint Szent Márton napján kerül a liba az asztalra, ekkorra erjed ki a korai szőlők leve is - így találkozik az újbor a jó libaétkekkel. "Aki Márton-napon libát nem eszik és újbort nem iszik, éhezni fog egész évben", tartja a szólás.
Hogy senki ne szomjazzon és éhezzen, arról az ország több pontján is gondoskodnak a Vylyan Pincészet munkatársai:
Borvacsora a Café Pierrot Étteremben
Időpont: november 7-én, szerdán 19 órakor
Helyszín: 1014 Budapest, Fortuna u. 14.
Borvacsora a Klub Barabás Étteremben
Időpont: november 9-én, pénteken 19 órától
Helyszín: Debrecen, Vár u. 11.
Borvacsora a Gőry Pince Étteremben
Időpont: november 9-én, pénteken 19 órakor
Helyszín: Szeged, Liszt u.9.
Borvacsora az Aranyszarvas Fogadóban
Időpont: november 9-én, pénteken 19 órakor
Helyszín: Győr, Radó sétány 1.
Helyszín: Szentendre, Alkotmány u. 1/a.
november 10-én és 17-én (szombati napokon)
forrásom a vylyan.hu