Napbor a hajón |
Dr. Nemtudomka alig látszik ki a munkából: leginkább egy halom jegyzet közt vizionáljuk őt. Szemüvege orra végére csúszva, tekintetével távoli dűlőket fürkész, ujjai a klaviatúrán – titok a dolog, de nektek elmondjuk: könyvet ír.
Egy dolog van, (egy dolog biztosan van) amit ennél szívesebben tenne, ez pedig egy gasztronómiai kalandozás az A38-on, ahol is, mint túravezető (kapitány) szokása kalauzolni a legénységet különböző elő- s fő ételek, és a melléjük párosított borok tengerén. A feltételes mód nem véletlen, hisz Dr. Nemtudomkát ez esetben valósággal lebilincselte múzsája (a megtestesült szigor), s ezért kénytelen volt csábítással rábírnia tettestársát e blogon, hogy (legalábbis, mint fregatt főhadnagy) vezesse már a legénységet a csütörtök esti kalandon.
Kántorbandit nem kellett sokáig győzködni. Elég volt hozzá Lőrincz György (St. Andrea Pincészet) személye, na, meg ez a menüsor, hogy döntsön:
St. Andrea Rozé '06
Hagymalekváros húspástétom mini korongon
St. Andrea Napbor '06
Grapefruittal ízesített sütőtök krémleves
St. Andrea Örökké '06
Libamáj vajon pirított kalácson, mangószeletekkel
St. Andrea Áldás '05
Makrélafilé roston sült zöldségekkel és burgundi mártással
St. Andrea Merengő '05
Bélszínjava almatortával és szarvasgombás Perigueux mártással
Na, kérdjük akkor, kell ennél több?
Ha igen, még több itt: http://www.a38.hu/?p=cikk&id=337
Aki nem tart velünk, az olvasson serényen, a kalandról beszámolunk ehelyütt.
forrásom a borravalo.hu