Szüreti szezon és borünnep
Bor és gasztronómia nincs, nem is lehet egymás nélkül. Izgalmas kulináris kalandokat élhet át, aki e (két?) világ felfedezésére indul. Itt az idő, tessék felkerekedni!
Most hétvégén, pénteken és szombaton kerül sor a Noszvaji Pince-napok és Kemencében Készített Ételek Napja rendezvényeire. Nyitott pincék, borlopózó verseny, hagyományőrző csoportok, falusi porták kemencéiben készülő ételek várnak mindenkit. Ugyanekkor, szeptember 14–15-én a Bükki Vadas-Boros Napokon vad- és halételeket, mátraaljai, egri és tokaj-hegyaljai borokat kínálnak a vendégeknek a diósgyőri várban.
Villányban szeptember 30-án rendezik a Vörösbor Fesztivált
Szombat-vasárnap kerül sor a szüreti mulatságra Balatonfüreden. Szombaton vonul végig a városon a borosgazdák, borrendek, néptáncosok, lovaskocsik, huszárok alkotta menet a Vásárcsarnok mögötti parkolóig. A balatoni borokhoz a helyi konyha specialitásait kínálják. A Murci Ünnepet és Nyitott Pincék Napját vasárnap rendezik Balatongyörökön, a mátraaljai borokkal főzőverseny kíséretében Gyöngyösön péntektől vasárnapig lehet megismerkedni. Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny részese lehet bárki Pusztamérgesen pénteken és szombaton. Tokajra október 5–7-én látogasson el, aki a szüreti napokon szeretne részt venni, Villányban szeptember 30-án rendezik a Nemzetközi Bordalfesztivált és október 5–6-án a Vörösbor Fesztivált.forrásom a metro.hu