Borban párolt meggy fagyival
Már érik a meggy, s az enyhülés után jön újra a meleg. Mi lenne más a desszert, mint valami hideg finomság, francia recept alapján.
Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg meggy
3,5 dl. száraz vörös bor (lehetőleg cabernet sauvignon)
1 rúd fahéj
2 evőkanál porcukor
1 doboz joghurt vagy vanília fagylalt (500 gr)
Elkészítés:
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, s tegyük fel főni a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral. Amikor a meggy megpuhult (nem szabad szétfőzni!), hagyjuk lehűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Fagylaltkehelybe, vagy kis tálakba tegyünk fejenként 2-3 gombóc fagylaltot, majd gusztusosan szervírozzuk a tetejére a meggymártást. Egy-egy levél friss mentával díszíthetjük, s már tálalhatjuk is.
forrásom az eletforma.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.07.08. 18:50
Boros recept - 2007.07.08.
Címkék: meggy bor recept vanilia
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr58114130
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.