A szőlőlé mindenek előtt | |
Egy skót kutatás szerint a szőlőlében található a legtöbb antioxidáns. | |
Az orvosi magazinok és az életmóddal foglalkozó rovatok únos-untalan ismételgetik, hogy próbáljunk meg minél gyakrabban és minél többféle zöldséget és gyümölcsöt beépíteni az étrendünkben. Ez eddig rendben is volna, de vajon mi az, amivel biztos, hogy nem fogunk mellé. A Glasgow-i Egyetem kutatócsapata az antioxidánsok hatását vizsgálva azt állapította meg, hogy a legjobb, ha rendszeresen kortyolgatunk, szőlő-, alma- és vörös áfonyalevet, melyekben magas koncentrációban megtalálhatóak az antioxidánsok, amik az öregedéshez és a daganatos betegségekhez vezető szabad gyökökkel veszik fel a harcot. A kutatóknak azt is sikerült megállapítaniuk, hogy a konkord fajtájú szőlő levének a legmagasabb a polifenoltartalma, márpedig a polifenolok számítanak a leghatásosabb antioxidánsoknak a krónikus betegségek megelőzésében. forrásom a hirforum.hu |
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2007.06.20. 16:11
Szőlőlé is kell... :-) 2007.06.20
Címkék: antioxidáns szőlő szőlőlé
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr33102633
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.