Trópusi ízek és grill estek az Agárditól
Három új termékkel bővült a kiváló pálinkaműhely kollekciója
2007. május 24., Agárd - Mediterrán hangulatú kóstolón mutatta be három új, trópusi gyümölcsökből készült termékét az Agárdi Pálinkafőzde tegnap Agárdon. A hazai piacon egyedülálló narancs, gránátalma és banán párlatok híven tükrözik a főzde vállalkozó szellemét. Fő irányvonalának továbbra is a magyar gyümölcsökből készült pálinkák főzését tekinti a cég, új termékcsaládját a választékbővítés kihívása keltette életre. A trópusi párlatok a tegnapi naptól érhetők el a fogyasztók számára.
Újdonsággal jelentkezik az Agárdi Látogatócentrum is: májustól grill estek várják a gasztronómia kalandorait, ahol a pálinkakóstolás és a hazai konyha ízei mellett kulturális programok is szerepelnek az „étlapon”.
Innovatív és kísérletező szellemet tükröz az Agárdi Pálinkafőzde újonnan fejlesztett termékcsaládja, amelyet a cég rendhagyó, mediterrán hangulatú sajtótájékoztatón mutatott be tegnap Agárdon, a főzde látogatócentrumában. A hazai piacon egyedülálló narancs, gránátalma és banán párlatok a déligyümölcsök harsány, karakteres és magával ragadóan friss íz- és illatjegyeit hordozzák magukban, az Agárditól megszokott kiváló minőség és elegancia tükrében.
A trópusi kollekció - bár eltér a hagyományos magyar ízvilágtól - a pálinkák és párlatok iránt érdeklődő fogyasztók számára egészen új világot tár fel. A pálinkafőzés technológiájának megfelelően - tehát kizárólag gyümölcsök felhasználásával - készült egzotikus párlatok üdítő élményt kínálnak a kuriózumokat keresők számára, valamint a könnyed, harmonikus italok elkötelezett híveinek egyaránt.
Az Agárdi Pálinkafőzde trópusi sorozatát a „kalandvágy” és a termékportfolió-bővítés iránti igény hívta életre. Munkája során a hangsúlyt továbbra is a hazai gyümölcsökre és az ezekből készült pálinkákra helyezi a főzde, hiszen az igazi magyar gyümölcsből főzött pálinkák megismertetését tekinti legfőbb küldetésének.
„Kíváncsiságunk indította el a gondolatot, hogy más típusú gyümölcsökből - jelen esetben trópusi alapanyagokból - egyedi és különleges párlatokat készítsünk. A gránátalmából, banánból és narancsból készült ínyencségek ugyanolyan szépen mutatják jellegzetes, karizmatikus sajátosságaikat, mint a kiváló hazai gyümölcsökből készült pálinkák. Így szép kiegészítést nyújtanak a tiszta gyümölcsből készült termékek fogyasztóinak” - mondta Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere és egyik tulajdonosa.
Ízét és alapanyagát tekintve a trópusi sorozat figyelemre méltó kuriózum a párlatok hazai piacának világában. Az új termékek ugyanúgy, mint a pálinka, gyümölcsből erjesztés, majd lepárlás útján készülnek, cukor és más (szintetikus vagy természetazonos) aromaanyagok hozzáadása nélkül.
A trópusi ízeket - a tervek szerint - elsősorban magyarországi piacra szánja a cég, hiszen célközönsége főként a hazai fogyasztókból és a Magyarországra látogató külföldi vendégekből áll. A karakteres aromatikával megáldott gyümölcsökből készült kollekció - az Agárdi prémiumkategóriás pálinkáihoz hasonlóan - egyre szélesebb körben érhető el a bemutató napjától.
A trópusi kollekcióról*
Gránátalma
Illatában kellemes selymességet sugárzó, piros húsú gyümölcsökre (som, csipkebogyó, enyhe meggy) emlékeztető eleganciával lepi meg fogyasztóját. Sokrétű, szinte megfoghatatlanul finom gyümölcsaromákat magában hordozó különleges ital, amely kalandos utazást ígér az ízek és illatok világába az ínyencségeket kedvelők számára.
Banán
Nemes egyszerűségében magában hordozza az érett banánra jellemző összes jegyet, illatában intenzív, banánvelőre emlékeztető, édes, karakteres, mással össze nem téveszthető egzotikus gyümölcsösséggel. A garaton visszatükröződik az illatában harsány érett banán egyértelmű ízvilága. Nemcsak magában történő fogyasztásra, hanem különböző desszertek „fűszerezésére” is kiváló.
Narancs
Illatvilága trópusi hangulatot idéz, kellemes, friss citrusos gyümölcsökre jellemző jegyekkel. Magával ragadó, üde, fiatalos és lendületes illatkavalkád, amelyben egyesül a narancsot megtestesítő összes karakter. A garaton hosszú, kellemes elegancia jellemzi, amely optimális egyensúlyt teremt a citrusos bukéval.
*A termékcsalád többek között a következő forgalmazók kínálatában érhető el a fővárosban és vidéken: B.B.K.-Drinks Kft., Budapest Bortársaság, CorVinum Zrt., Duplex-Drink Kft., Finn Kereskedelmi Kft., Penomit Zrt., Raiker Kft.
Az Agárdi manufaktúra pálinkái izgalmas felfedezőútra csábítanak az ízek és illatok világába. Hogy a kalandot igazán feledhetetlenné tegyék, az idelátogatókra nem csupán az Agárdi teljes palettájának végigkóstolása, de kemencében sült szezonális finomságok és számos, a pálinka készítéséhez és a fogyasztás élvezetéhez kapcsolódó program vár. A főzde fél éve megnyitott látogatócentruma májustól - különböző kulturális programokkal összekapcsolt - grill esteket is szervez hétvégenként. Az alapítók ügyelnek arra, hogy a látogatócentrum étlapján a magyar konyha remekeit a tradíció és a minőség határozza meg, ezért csakis mangalicából, szürkemarhából és tanyán nevelt szárnyasokból készülnek azok a páratlan fogások, amelyek a méltán népszerű agárdi szakácsmester, Feind János tudományát dicsérik.
A folyamatos megújulás és választékbővülés jegyében újabb nedűkre lehet számítani az Agárdi pálinkák és párlatok világában.
###
Agárdi Pálinkafőzde Kft. (www.agardi.hu):
Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, teljes egészében zöldmezős beruházásként jött létre. A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszottak a főzdét körülölelő gyümölcsösök, melyek szinte korlátlan forrást biztosítanak a pálinka előállításához. Az Agárdi gyümölcspálinkák legtöbbje a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozza. A Főzde megnyitása óta a kézzel palackozott, sorszámozott pálinkák számottevő népszerűségre tettek szert: „Az év pálinkája” címet, továbbá több arany- és ezüstérmet vitt már el az Agárdi Pálinkafőzde, a szakma legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillata-n. Az Agárdi Pálinkafőzde a díjak mellett 2006-ban, harmadik alkalommal is elnyerte a Nemzetgyőztes címet.
Az Agárdi pálinkák technológiailag tiszták, elsődleges - gyümölcsfajtól és fajtától függő -, intenzív gyümölcsjegyekkel rendelkeznek, kellemes, harmonikus érzést keltve a garaton, amelyet a gyümölcs egyedi aromája hosszan kísér.
További információ:
Agárdi Pálinkafőzde Kft.
Vértes Tibor, főzőmester (tel.: 06/22-579-164; e-mail: fozde(at)agardi.hu <mailto:fozde@agardi.hu>)
Sajtókapcsolat:
B&D ComMedia Kft.
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 06/1-201-2512; e-mail: aniko.beres(at)commedia.hu <mailto:aniko.beres@commedia.hu>)
<<Trópusi párlatok SK 2007.05.24.doc>>