Kedves Pálinkabarát!
Had hívjuk fel ismételten a Quintessence (VIII.) Pálinkaverseny lassan lejáró nevezési határidejére figyelmedet!
Ha már neveztél, akkor köszönjük újfent bizalmad!
Ha még nem neveztél, vagy még nem döntötted el, hogy indulsz-e a versenyen, akkor engedd meg, hogy alább felhívjuk a figyelmed a megmérettetésre!
De miért is nevezzek – teheted fel a kérdést! 12 pontban válaszolunk:
- Évek óta 1000 feletti nevezett mintaszámmal nem csak Magyarország, de a Kárpát-medence meghatározó, szakmailag elismert pálinka- és párlatversenye, amely elősegíti a kereskedelmi főzde és termékei megismertetését, marketingjét. A magán- és bérfőzetőknek a baráti, családi körben egy igazán rangos elismerést ad, amivel büszkén dicsekedhet, ha a fenti körben kínálja díjazott pálinkáit.
- Az aranyérmes kereskedelmi tételek a ma elvárható szintű leírással, jellemzéssel magyar és angol nyelven bekerülnek a Quintessence – 2017 A Pálinka világa című, mind küllemében, mind tartalmában igényes kiadású könyvbe, mely több ezer példányban kerül országos terjesztésbe, elősegítve a cégek és termékeik marketingjét határon innen és túl. A könyv által a versenyen induló kereskedelmi főzdék, a magán és bérfőzetők neve és eredménye is fent marad az utókornak, az nem pusztán az interneten válik hozzáférhetővé. (Mi van ha a honlap, a webes oldal megszűnik pl. egy verseny után? Hol marad nyoma az elért kiváló eredményeknek?) Az idei könyvről minta oldalak megtekinthetők: http://quintessence-palinka.hu/wp-content/themes/quintessence/assets/A_palinka_vilaga_ajanlo_mintaoldalakkal.pdf
- Az évek folyamán a verseny sokat változott, mindig megújult. Érdemes kipróbálni, mi változott az elmúlt, korábbi évek versenyeihez, akár a tavalyihoz is képest. Szinte minden… Hisszük, hogy egyre profibb, egyre sokoldalúbb, komplexebb versenyről van szó, aminek minden elemét szeretnénk maximális színvonalon interpretálni.
- Együtt és mégis külön versenyeznek a kereskedelmi főzdék (champion díjas termékük csak nekik lehet) és a magán és bérfőzetők (nekik kategória győztes párlatuk lehet).
- A champion, azaz nagyaranyérmes termékek társadalmi zsűrizésén felajánljuk az ital nagykereskedéseknek, forgalmazóknak (akiket meghívunk az eseményre), hogy az egyes termékeket megkóstolják, megismerjék, elősegítve azok forgalmazást, végeredményben marketingjét.
- A versenynek értékes a díjazása, pl. a versenyt megnyerő főzde 500 000 Ft értékű, egy évig felhasználható, ingyenes fotómunkát kap Nánási Pál fotóművésztől, ami akár termékfotózásra, egyéb marketing vagy reklámfotózásra is felhasználható.
- A díjátadón, Miskolc-Lillafüreden a Palotaszállóban egy életre szóló élmény átvenni a díjakat, érmeket. A díjátadó bállal, tombolával zárul egy igazán impozáns helyszínen, ahol mára a gála komoly közéleti eseménnyé nőtte ki magát. Gáláról és nem búcsús, vusrtlis népünnepélyről beszélünk. A verseny fővédnöke a tavalyi évhez hasonlóan most is Dr. Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke.
- Aki nincs jelen, előbb utóbb lemarad az egyre erősödő versenyben.
- Mindenkinek szüksége van független, szakmailag helyénvaló, a szubjektivitást lehetőség szerint visszaszorító visszajelzésekre a termékeiről, hogy mások mit gondolnak róla, hogy fejlődjön, hogy tudja, hol tart ma a szakma, a konkurensei, hogy milyen fejlődési utat kellene kijelölnie, mit kellene tennie, hogy még jobbak legyenek a termékeik, mert mindig lehet jobbat és jobbat előállítani. Az a pálinka ami évekkel ezelőtt aranyérmet kapott, ma már nem biztos, hogy megütné a legfelsőbb mércét, mert a verseny élesedik, és egyre többen készítenek tényleg kiváló termékeket. Ha csak a magunk baromfi udvarában kukorékolunk, akkor azt tartva a világ közepének, nem vesszük észre, hogy másutt is csodás baromfiudvarok vannak. Sőt!
- Ez a pálinka és párlat verseny tényleg független. A szervezők az eddigi nyolc év alatt semmilyen állami forrást, pályázati pénzt nem kaptak. A szervezőknek semmilyen érdekeltsége nincs a pálinka szakmában, nem abból élnek, nincs abból jövedelmük, csak iszonyatosan szeretik a magyar pálinkát, annak kultúráját. A mintákat értékelő zsűri tagok nem politikusok, nem közéleti emberek, polgármesterek, orvosok stb. akiket „meg kell hívni”, hanem folyamatosan képzett, vizsgázott szakemberek, akiknek újra és újra bizonyítania kell, hogy részeseivé váljanak a bíráló csapatnak.
- Rengeteg pálinkaverseny van hazánkban, közte nem egy rangos, de talán sehol sem olyan nehéz igazán jó eredményt elérni, mint nálunk, ahová tényleg a legjobbak neveznek. Sok filmfesztiválon lehet nyerni egy filmmel, de mindenki tudja, hogy melyiknek van (pl. Cannes vagy az Oscar-díj) igazi rangja.
- A verseny nagyságához, rangjához képest jelképes a nevezési díj. A kiegészítő költségeket egy civil szervezet évek óta önerőből, támogatók felkutatásából teremti elő, hogy elősegítse a pálinkakultúra fejlődését, amit kezdetektől szívügyének tekint.
Tekintsd te is szívügyednek a magyarországi pálinka kultúra fejlődését! Ha bízol magadban és a versenyünk szakmaiságában, tisztaságában, mérettesd meg a termékeidet! Nevezz a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatversenyre!
Bővebb információ, letölthető nevezési lap és versenyszabályzat: http://quintessence-palinka.hu
Baráti üdvözlettel és tisztelettel: Takács László
OKE elnök, versenyig.
(X)