Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és Múzeum 2016.06.25.
A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában, Európa és Magyarország egyik legmodernebb pálinkafőzdéjében Árvai Andor pálinkafőzőmester vezetésével megismerhetik a pálinkakészítés fázisait, a gyárlátogatás során vendégeinket beavatjuk a szakszerű pálinkafogyasztás rejtelmeibe.
A múzeum és gyárlátogatás ingyenes, a kóstoló programokra 1000 Ft-os belépő a helyszínen megvásárolható.
A gyárlátogatások kezdési időpontjai: 18:00, 18:20, 18:40, 19:00, 19:20, 19:40, 20:00, 20:20, 20:40, 21:00, 21:20, 21:40, 22:00, 22:20, 22:40 és 23:00.
Kapunyitás: 18:00, zárás: 24:00.
Helyszín
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és Múzeum
Kecskemét, Matkói út 2.
+3676 487 711
www.zwackunicum.hu
Ami a skótok számára a whisky, a franciák számára a konyak, az Kecskemétnek a világ számos táján ismert és méltán kedvelt Kecskeméti barackpálinka. E vidéken nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik, de a kecskeméti Fütyülős barackpálinka, melyet először a Zwack család készített (s mely a jellegzetes hosszú nyakú üvegéről kapta nevét) az 1930-as évek közepén vált világszerte ismertté.
A brit trónörökös, Edward walesi herceg, 1936-os magyarországi látogatása alkalmával megkóstolta és megszerette, majd egész életében kedvelte a kecskeméti barackpálinkát. “Szódával jobb, mint a whisky, teával jobb, mint a rum” - mondta a hagyomány szerint.
A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetik meg látogatóink a főzde és a család történetéről készült rövidfilmünket. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat ismerheti meg a látogató. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthetik meg látogatóink, a gyárlátogatás csúcspontja pedig kóstoló termünkben a pálinkák szakszerű megkóstolása.
A pálinkatúra utolsó állomása a múzeum kis üzlete, ahol a látogatók kedvükre vásárolhatnak a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra és a Zwack Unicum Nyrt. által kínált széles ital– és ajándékválasztékból. Látogasson el hozzánk, legyen vendégünk a pálinkatúrán és ismerje meg prémium párlatainkat!
forrásom a http://hiros.hu/programok/mindenmas/muzeumok-ejszakaja-a-palinka-muzeumban