Birsalmából készült párlatok a főszereplői a Belvárosi Pálinka Napoknak
Az ország különböző részein termesztett, birsből készült pálinkák lesznek a főszereplői a csütörtökön kezdődő Belvárosi Pálinka Napoknak.
Az ingyenesen látogatható rendezvényen 22 hazai főzde lesz jelen a budapesti Városháza Parkban - közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény szerint a prémium pálinkák nagy választéka mellett bemutatják az év tíz legjobb birspálinkájának házasításával készült Év pálinkáját is. A zsűri az idén a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békési, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételeit választotta ki.
Mint írják, a versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során döntöttek a házasítás gerincét adó párlatról, majd hozzáadták a többi tételt is.
"Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, amelynek célja, hogy bemutassa a fogyasztóknak az adott év gyümölcsét. Az idei rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy kiemelkedő minőségű birspárlatokon keresztül ismerkedjenek meg az érdeklődők az azonos gyümölcsből készülő párlatok sokszínűségével " - idézte a közlemény Maros Róbert főszervezőt.
forrásom a http://webradio.hu/hirek/kultura/birsalmabol_keszult_parlatok_a_foszereploi_a_belvarosi_palinka_napoknak