Mi várható a ProWein 2016-on?
Az elsimert borász, Bruce Jack a dél-afrikai borpiac fejlődéséről, Prof. Li a sikeres kínai üzlet titkairól tart majd előadást. A Wine Intelligence a legutóbbi, a bor-kiskereskedelem trendjeit felmérő ProWein-kutatás eredményeit ismerteti majd, az IWSR pedig a fiatalabb célcsoportok eléréséről fog beszélni.
Idén újdonságként jelentkezik az Organic Lounge a Demeter, a Bioland és az ECOVIN szervezésében. Az organikus és biodinamikus szőlő- és bortermsztés mellett itt kapnak helyet az organikus séf, Karsten Bessaikreációi is.
50 fok Észak: kanadai borok
Kanada területéből mintegy 12 ezer hektár esik a borhatár alá. Az 550 termelő évente közel egymillió hektoliter bort készít – ez nagyjából a kaliforniai Napa völgy termelésének fele. Sokáig csak a jégborokról volt ismert az ország, mára azonban a szigorú éghajlat és a hosszú telek ellenére drága vöröseket, finom fehéreket, rozékat, még habzóborokat is előállítanak.
A kanadai termelők a ProWeinon immár harmadik alkalommal jelennek meg közös standdal. 2014-ben 1,8 millió liter prémium bort exportáltak 26 országba, köztük az Egyesült Államokba, Kínába, Hong Kongba, Dél-Koreába és Nagy-Britanniába.
ProWein 2016 március 13-15-én Düsseldorfban.