Évi Sipos:
sziasztok ha tudnatok segiteni sehol se találom petofitol a vandordiak levelet amit a falubeliekne... (2020.03.25. 15:00)Petőfi és a bor
Hóhér az utolsó barátod:
Bort sohasem ittam, de a híren megakadt a szemem. Valami olyat juttatott eszembe, mint amikor "új... (2016.11.14. 08:09)Változik a szekszárdi bikavér összetétele
Gusztáv Brauner:
üdv!
segítség kellene az amerikai szőlőkabóca miatt.a szőlőm tele van apró ugráló valamikkel és a ... (2016.07.11. 19:53)Szőlő betegségek 2014 - összefoglaló
Újabb kutatások
Több mint száz éve vizsgálják a vörösbor egészségvédő hatását, melyet elsősorban a benne lévő resveratrolnak tulajdonítanak. Ez a szőlő héjában megtalálható polifenol rákellenes, szívvédő, gyulladáscsökkentő hatással bír.
Egy, a közelmúltban…
Pár gondolat a rágógumiról...
Lassan általános gyakorlattá válik - főleg a reklámok miatt - hogy étel-ital ( esetünkben bor, pálinka :-) fogyasztást követően rágógumit rágunk, hivatkozva a szájhigiéniára ( esetleg a pH-ra :-).
Miután egy barátom a Facebook-on megosztott…
Saját bort készít a francia luxushotel Magyarországon
A Sofitel Ries-Link 2014-es évjárata is hazai gasztronómiai szakemberek bevonásával készül Szentesi József borásznál
A Sofitel Budapest Chain Bridge saját csapatot alapítva, hétről-hétre vesz részt a szőlészet…
A pálinkában van az élet!
Volt sör, volt bor. Mi kell még a magyarnak? Persze, hogy a pálinka! 2014. október 3-5. között, immár nyolcadik alkalommal lehelünk életet a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivállal a várba, ahol idén a whisky lesz a vendégpárlat. 22 pálinkafőzde,…