Nemzetközi versenyen tarolt a Gyenesei Pálinkárium
A VI. Keceli pálinka ünnepen versengtek Gyenesei István méltán híres pálinkái is, amik olyannyira elnyerték a hozzáértő zsűri tetszését, hogy hat arany minősítéssel jutalmazták azokat.
Szombaton tartották a VI. Keceli pálinka ünnep elnevezésű nemzetközi verseny eredményhirdetését, amely ebben az évben a Kárpát-medence egyik legnagyobb pálinka bajnoksága is volt egyben. Érkeztek versenyzők Szerbiából, Szlovákiából, Romániából, de még Bulgária is képviseltette magát.
Ebben a nemzetközi mezőnyben sikerült - 328 versenyző mellett - 3 arany, 4 ezüst és 3 bronz minősítést begyűjteni a Gyenesei Pálinkáriumnak. Érdeklődésünkre Gyenesei István elmondta: a legjobb minősítést a fekete ribizli, az Irsai Olivér törköly és a meggy pálinkái érdemelték ki.
Nem csoda a jó szereplés, hiszen ahogy azt egy korábbi riportunkban elárulták: a kaposvári pálinkafőző szentély titka - az atyamesterek elmondása szerint az, hogy náluk csak a tökéletes minőségű gyümölcs lelke kerülhet a palackba; ráadásul a párlatot ők nem főzik, mert náluk a pálinka teremtődik.
forrásom a http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2013-11-30/nemzetkozi_versenyen_tarolt_a_gyenesei_palinkarium.html