Kedves Olvasó!
Az Ongai Kulturális Egyesület 2013 első félévében egy tematikus, 3 előadásból álló tréningsorozatot indít a „A pálinkahibák felismerése és javításuk” címmel. Az első foglalkozásra április 12-én (péntek) 18.00 órától, az ongai általános iskola média termében kerül sor.
Az egyes tréningek célja – a korábbi években szervezett tréningek, előadásokhoz hasonlóan –, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, a pálinkák szakszerű bírálatáról, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.
Az egyes képzéseken az elemzett pálinkaminták száma 15–20 között mozog. A képzéshez a szervezők egy tál étel vacsorát biztosítanak. A bírálat során a bevett gyakorlatnak megfelelően ásványvíz, kifli, sajt, keksz, mogyoró és alma lesz az íz közömbösítő.
A képzést Lovassy György okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, a tavalyi országos verseny versenyigazgatója, az Ongai Regionális Pálinkaversenyek zsűrijének elnöke vezeti.
Az áprilisi képzésen az almák, birsek, körték, vadalmák, vadkörték kerülnek terítékre.
A képzés következő alkalmainak tervezett tematikája:
Május 17. (péntek): csonthéjasok.
Június eleje (később megállapított időpontban): erdei és vadon termő gyümölcsök, szőlők, törkölyök,
Részvételi díj: 6000 Ft/fő/alkalom.
Jelentkezési határidő: az egyes meghirdetett képzési időpontok előtt három nappal, legközelebb: április 10. 15 óra..
A képzésekre jelentkezni lehet és információ kérhető Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. E-mail cím:okeonga@upcmail.hu
További információ: www.okeonga.hu
Baráti Üdvözlettel: Takács László
OKE elnök