Évi Sipos:
sziasztok ha tudnatok segiteni sehol se találom petofitol a vandordiak levelet amit a falubeliekne... (2020.03.25. 15:00)Petőfi és a bor
Hóhér az utolsó barátod:
Bort sohasem ittam, de a híren megakadt a szemem. Valami olyat juttatott eszembe, mint amikor "új... (2016.11.14. 08:09)Változik a szekszárdi bikavér összetétele
Gusztáv Brauner:
üdv!
segítség kellene az amerikai szőlőkabóca miatt.a szőlőm tele van apró ugráló valamikkel és a ... (2016.07.11. 19:53)Szőlő betegségek 2014 - összefoglaló
Sajt, bor és jazz a kikötőben
Az ízek és a hangok kiválóan kiegészítik egymást. Jó példa erre az I. Siófoki Sajt, Bor és Jazz Fesztivál. A rendezvény a hét végéig tart, érdemes kilátogatni a hajóállomásra!
Kecskesajtot én biztos nem kérek – ágál egy…
Vargáék kombájnja már szedi a csabagyöngyét
Európában elsőként a dél-balatoni Csabagyöngyével kezdődött a szüret; az északi félteke első újbora szeptemberre már a boltokba kerülhet. Varga Bálint, a Varga Pincészet tulajdonos-ügyvezetője idén 80, jövőre 140…
Pálinka: kevesebb lesz idén?
Kevesebb lehet a pálinka idén, már csak a nyár végi, őszi gyümölcsökben bíznak a főzdék.
Mik ezek?
A tavaszi gyümölcsök, így a kajszi, a cseresznye vagy a meggy elfagyott a húsvéti hidegben, emiatt várhatóan az alma, a szőlő és a…
Diplomás pálinkamestereket képez a Corvinus Egyetem
Rövidesen egyetemi szinten is megindul a pálinkamesterek képzése Magyarországon: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Élelmiszertudományi Karának pálinkamester szakmérnök, illetve szaktanácsadó képzése 2012 őszétől levelező…