A „Pálinka megismerése” Ongán
Onga - Az Ongai Kulturális Egyesület 2011. március 5-én (szombaton) egész napos képzést szervez a „Pálinka megismerése” címmel, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár.
A képzés célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti alapismereteket kapjanak a pálinkák, gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat. Aki kíváncsi, saját pálinkáját hogyan lehetne jobban elkészíteni a jövőben, hozzon mintát, és közösen kiértékeljük!
A képzést az ongai általános iskola média termében (cím: 3562 Onga, Görgey u. 2/A.) 2011. március 5-én 9.00–17.00 óra között tartjuk.
A képzést vezeti: Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, a Lovassy Pálinka Akadémia ügyvezetője, a Destillata és a több nemzetközi verseny magyar zsűritagja, pálinka bíráló, a KOTHE Destillationstechnik és a Karl Bockmeyer GmbH magyarországi képviselője.
A képzés tematikája
9.00-tól 13.00-ig:
- Pálinka érzékszervi bírálat alapjai és jelentősége előadás
- Pálinkák bemutatása, főbb fajták jellemző előadás
- Pálinkák, köztük a behozott pálinkák közös értékelése kóstolás alapján, hibák okai és kiküszöböléseinek lehetőségei a kóstolt minták alapján
13.00-tól 14.00-ig:
- Ebéd
14.00-tól 17.00-ig:
- Mi kell a jó pálinkához – cefrézési és technológia tanácsok
- Hogyan főzzünk jó minőségű pálinkát. A pálinkafőzés rövid elméleti áttekintése, gyakorlati jó tanácsok
- Konzultációk
Részvételi díj: 10 000 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: 2011. március 3. (csütörtök)
A képzésre jelentkezni lehet és információ kérhető: Takács Lászlónál az Ongai Kulturális Egyesület elnökénél 70/313-3216, okeonga@upcmail.hu
További információ: www.okeonga.hu