Bor, jazz és kulináris örömök
A hazai gasztro-kulturális élet legszínvonalasabb rendezvénye, a Budai Gourmet hatodik éve, idén május 6-9 között csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival immár a Budavári Palota panorámás teraszaira. A bor és a jazz házasításába "marinírozott" izgalmas kulináris seregszemlén idén is a legjobb hazai ínyesmesterek, borászok, sajtkészítők mutatkoznak be.
"Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlődése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség előtt, már-már minőségi kategóriát vált." - tudtuk meg Haris Györgytől a rendezvény megálmodójáról." A Budai Gourmet is kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira."- tette hozzá a főszervező.
Az idei rendezvényen - a kulináris élménykavalkádon túl - kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hűség Városából érkező poncichterek, azaz szőlősgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedűit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.
"Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnénk még jobban kidomborítani - mondta a főszervező." A nyitónapon kizárólagos "szakmai" napot tartunk, ahol tág teret biztosítunk a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Másrészről a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellettfolyamatos szakmai programokat biztosítunk: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai teszik majd felejthetetlenné ezt a néhány napot."
A belépődíj a látogatóknak: 2000Ft/nap, mely tartalmazza az elmaradhatatlan a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is. Bérlet ára 4 napra: 5000 Ft Nyitva tartás: csütörtök: 14—18-ig csak szakma részére, 18—24-ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11—24-ig vasárnap 11—23-ig.
További információ www.budaigourmet.hu
Budapest, 2010. április 9.
Vető Viktória
Fork, Spoon and Knife
20 4113504
forrásom a http://www.budaigourmet.hu/index.php?place=8