Szőlőből készült 2010 legjobb pálinkája
A gyulai kisüstifesztivál keretében a gyulai vár udvarán ma adták át a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny (Gyula, Budapest) díjat. A 24 kategória champion-díjas nedűi közül a zsűri a harci szőlőt találta a legjobbnak.
Krizl Edit ügyvezető elmondta: Harc község Tolnában, 12 kilométerre Szekszárdtól fekszik. Irsai Olivér szőlőből tavaly készítettek először pálinkát, óriási dolog, hogy a legjobbak között a legeslegjobb lett. Ezt az italt helyezik majd el nemzeti kincsként Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
A tavalyi 724 nevezés után — mely hét országból érkezett — idén kilenc országból 851 pálinka, illetve gyümölcspárlat mintája futott be a versenyre.
Az ország legjobb pálinkája cím mellett egyéb elismerésket is átadtak Gyulán.
Az Ország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája
Áfonya-málna vegyes pálinka
Lakatos Márton
A Legeredményesebb Magyar Kereskedelmi Pálinkafőzde
Agárdi Pálinkafőzde Kft.
A Legeredményesebb Magyar Bérfőzde
Boldogkő-Fruit Kft.
A Legeredményesebb Magyar Bérfőzető Magánszemély
Lakatos Márton
Román - Erdélyi Ország Győztes
Tölgyfahordóban érlelt Furmint – Hárslevelű törkölypárlat
Horváth Lajos
Szerb – Vajdasági Ország Győztes
Ágyas vilmoskörte párlat
DiBonis Pálinkafőzde, Bóni László
forrásom a http://gazdakor.szie.hu/hirek/szolobol_keszult_2010_legjobb_palinkaja