A gyulai kisüstifesztivál keretében a gyulai vár udvarán ma adták át a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny (Gyula, Budapest) díjat. A 24 kategória champion-díjas nedűi közül a zsűri a harci szőlőt találta a legjobbnak. forrásom a http://gazdakor.szie.hu/hirek/szolobol_keszult_2010_legjobb_palinkajaSzőlőből készült 2010 legjobb pálinkája
Krizl Edit ügyvezető elmondta: Harc község Tolnában, 12 kilométerre Szekszárdtól fekszik. Irsai Olivér szőlőből tavaly készítettek először pálinkát, óriási dolog, hogy a legjobbak között a legeslegjobb lett. Ezt az italt helyezik majd el nemzeti kincsként Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
A tavalyi 724 nevezés után — mely hét országból érkezett — idén kilenc országból 851 pálinka, illetve gyümölcspárlat mintája futott be a versenyre.
Az ország legjobb pálinkája cím mellett egyéb elismerésket is átadtak Gyulán.
Az Ország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája
Áfonya-málna vegyes pálinka
Lakatos Márton
A Legeredményesebb Magyar Kereskedelmi Pálinkafőzde
Agárdi Pálinkafőzde Kft.
A Legeredményesebb Magyar Bérfőzde
Boldogkő-Fruit Kft.
A Legeredményesebb Magyar Bérfőzető Magánszemély
Lakatos Márton
Román - Erdélyi Ország Győztes
Tölgyfahordóban érlelt Furmint – Hárslevelű törkölypárlat
Horváth Lajos
Szerb – Vajdasági Ország Győztes
Ágyas vilmoskörte párlat
DiBonis Pálinkafőzde, Bóni László
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2010.04.19. 14:20
Szőlőből készült 2010 legjobb pálinkája
Címkék: pálinka gyula pálinkaverseny brill
Irsai Olivér szőlőjével a harci Brill Pálinkaházé az ország legjobb pálinkája.
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1001934297
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.04.22. 10:53:32
A gyulai versenyt megelőzően alapvető kételyeim voltak a tradicionálisan gyenge szakmai színvonalú rendezés miatt. Most az eredményeket látva - és miután ismerem a versenyzők jelentős részét - valami elmozdult, valami nagyszerű történt! De... abban bizonytalan vagyok, hogy a "szakmai zsűri" tevékenysége javult volna fel ilyen jelentősen, mitöbb biztos vagyok, hogy NEM! Talán inkább egy évek óta tartó színvonalas főzdei, pálinka-szakmai munka "kényszerítette ki" az említett szép eredményeket, melyet ma már nem lehetett elhallgatni, nem lehetett háttérbe tolni, nem lehetett a gyengét felpontozni, a jót lepontozni a több éve kártékonyan működő, egyéni érdekeket szolgáló, "keresztapák-anyák" által vezérelt"zsűrinek". Épp ezért elismerés a korszerű technikát, technológiát alkalmazó, minőséget produkáló Brillnek, Bestillónak, a többieknek, mert győztek, és mert legyőzték a szakmaiatlanságot!