Bor, jazz és Michelin csillag
A Budai Gourmet bor és jazz napok idén május 6-9 között immár hatodik alkalommal csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival.A bor és a jazz házasításába “marinírozott” izgalmas kulináris seregszemlén idén is a legjobb hazai ínyesmesterek, borászok, sajtkészítők mutatkoznak be, különös tekintettel az újsütetű Michelin-csillagos Costesre és a Bib Gourmand címmel büszkélkedő többi hazai étteremre.
A rendezvény megújulásának egyik leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira. Az idei rendezvényen - a kulináris élménykavalkádon túl - kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A kiemelt vendég a Soproni Borvidék lesz, de természetesen egyéb tájegységek nedűit is megízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont. Idén a rendezvény szakmai jellegét is ki szeretnék még jobban kidomborítani a szervezők, így a nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartanak, ahol tág teret biztosítanak a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Nyitva tartás: csütörtök: 14-18-ig csak szakma részére, 18-24-ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11 – 24-ig, vasárnap 11-23-ig. További infotmáció www.budaigourmet.hu (Turizmus Online)
forrásom a http://www.vendeg.hu/index.php?menuid=5&cikkid=1967