Közeleg Torkos Csütörtök napja. Ez abból is látszik, hogy már több mint ezer étterem adta hírül, hogy ezen a napon fél áron várja a kuncsaftokat. A kedvezmény nemcsak a finom falatokra, de az italokra is vonatkozik. Torkoskodjon.
A Magyar Turizmus Zrt. idén is meghirdette az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtökakciót. A kezdeményezés lényege, hogy ezen a napon az ország rengeteg éttermében, vendéglőjében fél áron választhatnak a betérők az "a la carte" kínálatból, és az ételek és italok árából együttesen 50 százalékos kedvezményt kapnak majd.
A Torkos Csütörtök akció időpontja a néphagyományhoz kötődik, így minden évben a hamvazószerdát követő napon tartják. Idén a torkoskodás február 18-ára esik.
A Torkos Csütörtök 2006-ban indult útjára, a Bor és Gasztronómia évében, a Nagy Ízutazás eseménysorozat részeként. Sikerét jelzi, hogy míg akkoriban mindössze 500 étterem csatlakozott országszerte a kezdeményezéshez, tavaly már 1300 étteremben és vendéglátóhelyen torkoskodhattak a vendégek.
Idén valószínűleg ennél több helyen is jóllakhatunk majd - fél áron. Legalábbis erre utal a jel, hogy bár február 18-áig még több mint három hét van hátra, már most több mint 1000, egészen pontosan 1008 étterem csatlakozott az akcióhoz.
Lassan pedig a falánk vendégek is kezdhetnek gondolkozni, hogy hol is szeretnének egy jót enni ezen a napon. Az akcióhoz csatlakozott éttermek listája a www.menjunkenni.hu honlapon január 29-től tekinthető meg. Aki jobban szeret a nyomtatott sajtóból tájékozódni, az sem marad ki az akcióból: ugyanezen a napon jelenik meg az Itthon otthon van kiadvány is, amely a legkülönbözőbb újságok, magazinok turisztikai mellékleteként lesz megtalálható. A Népszabadság Torkos Csütörtök mellékletét február 4-től forgathatják az érdeklődők.
És nem is árt mihamarabb tájékozódni. Ugyanis, ha egy konkrét étteremhez ragaszkodnánk ezen a napon, jól tesszük, ha előre lefoglaljuk az asztalt. A Torkos Csütörtök akciónak évről évre nő a népszerűsége, és bizony vannak helyek, ahova ilyenkor nehéz bejutni.
forrásom a
http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=36616