Évi Sipos:
sziasztok ha tudnatok segiteni sehol se találom petofitol a vandordiak levelet amit a falubeliekne... (2020.03.25. 15:00)Petőfi és a bor
Hóhér az utolsó barátod:
Bort sohasem ittam, de a híren megakadt a szemem. Valami olyat juttatott eszembe, mint amikor "új... (2016.11.14. 08:09)Változik a szekszárdi bikavér összetétele
Gusztáv Brauner:
üdv!
segítség kellene az amerikai szőlőkabóca miatt.a szőlőm tele van apró ugráló valamikkel és a ... (2016.07.11. 19:53)Szőlő betegségek 2014 - összefoglaló
Újborkiállítás és vásár a Fogadó fedett és fűtött udvarán, Márton-napi csemegék és libaételek kóstolója. A fesztiválszínpadon bordalok és Lúdas Matyi története elevenedik meg Időpont: november 7-8. 9-18 óra Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Elérhetőség: Cím: 2000 Szentendre Sztaravodai út ●Tel.:26/502-500 ●E-mail:sznm@sznm.hu
Aki ludat nem eszik, egész évben éhezik
„Szent Márton a néphagyományban" c. diavetítés, tollfosztás bemutató,libatollból sütemények tojással való lekenéséhez használatos kenőkék készítése. A program libapecsenye- és újbor-kóstolással zárul
Időpont: november 7. 15-17 óra Helyszín: Békési Tájház
Keressük a tökéletes málét! Málé és egyéb kukoricássütemények /ételek/ sütőversenye, kóstolása. Kukorica morzsolás, kukoricafüzér fonása, csuhé feldolgozása. Gyerekjátékok készítése kukoricából.
Időpont: november 7. 10-16 óra Helyszín: Sarródi Tájház
Hímzés, újbor kóstolás libatepertővel, libazsíros kenyérrel és lilahagymával, sült tök sütés a kemencében, agyagozás, korongozás
Időpont: november 7-8.-án, 10-16 óra Helyszín: Kisgyerek Alapítvány Tájház
Elérhetőség: Cím: 2370 Dabas, Lakos doktor utca 27. ● Tel.:20/9334666 ● E-mail:szente.krisztina@tajhaz.eu
Márton napi ételkóstoló
Különböző libaételek elkészítése és kóstolása, melyhez az újborból kínáljuk vendégeinket. A hagyományos libasültek és levesek mellett, a modern táplálkozásunkban szereplő libából készült ételek is szerepelnek.
Időpont: november 8. 10-13 óra Helyszín: Kondorosi Csárda Múzeum
Időpont: november 7-8. 8 óra Helyszín: Abodi Tájház
Elérhetőség: Cím: 3753 Abod, Magyar u 6-8. ● Tel.: 30/284-62-98 ● E-mail: alkoto.kezek@gmail.com
Márton napi rétespénz
Húzott rétes, és különféle kelt tészták készítése. Újbor kóstolás. A programunkban a húzott rétes készítését mutatjuk be az érdeklődőknek, valamint különféle töltött kelt tészták készítésébe vonjuk be látogatóinkat. A programot az újbor kóstolásával zárjuk.
Időpont: november 7. 10-16 óra Helyszín: Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény
Márton napi vesszőhordás szokásának megismerése, rétes és újbor kósolás
Időpont: november 7. 13-17 óra Helyszín: Szlovák tájház
Elérhetőség: Cím: 5540 Szarvas, Hofman út 1. ● Tel.: 20/228-88-09
Márton napi vígasság
A nyíregyházi kádárok egész napos bemutatója mellett tréfás vetélkedők, a fűtött kemencék mellett pedig a téli munkálkodások várják a látogatókat. Számos „libás” ételt készítünk és kínálunk, már az érkező vendégeket egy kis libatepertő, libazsíros-kenyér és újbor várja a bejáratnál.
Időpont: november 7. 10-15 óra Helyszín: Sóstói Múzeumfalu
Házikenyér készítés, aminek dagasztásában, szakajtásában, sütésében részt vehet mindenki. Hogy mennyire lesz hatásos a bor, hogy a népzenészek invitálásának mennyire lehet ellenállni, az is kiderül délutánra!
Időpont: november 7. 10 órától sötétedésig Helyszín: Felpéci Tájház
A kézműves délutánon el lehet készíteni a november 11-i felvonuláshoz használandó lámpásokat, közben dalokat lehet tanulni a német kisebbség nyelvén, a felvonuláson pedig végigjárni lámpásunkkal az egész falut.
Időpont: november 7. 15 óra
Helyszín: Újbarki Tájház
Elérhetőség: Cím: 2066 Újbarok, Fő u. 8. ● Tel.: 30/287-05-01 ● E-mail: pats@kola.sulinet.hu