Ezt a kissé átalakított magyar közmondást választották mottójául a szervezők az október 8. és 11. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A rendezvénynek ezúttal is a Budai Várnegyed ad otthont, ahol a finom ízek mellett zenei programokkal is várják a vendégeket. A Magyar Pálinka Marketing KHT. - a májusi Budapesti Pálinka Fesztivál után - idei második nagyobb rendezvényére kerül sor. A társaság 2005. decemberében azzal a céllal alakult, hogynépszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. A korábbi pálinkafesztiválokhoz hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a gyártók között, így várhatóan 20 pálinkafőzde vesz részt a rendezvényen. A kiállítók különös hangsúlyt fektetnek a pálinkák megkülönböztetésére a hasonló szeszesitaloktól, és szívesen látják el vásárlási és fogyasztási tanácsokkal a gasztronómia szerelmeseit. (x)Pálinka- és Kolbászfesztivál
A remek főzetek kortyolgatása mellett remek kolbászokba haraphatnak a látogatók. Sőt, emellett azt is, megtudhatják, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphatnak, miként különböztethetik meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket.
A gasztronómiai élmények mellett a zene sem lesz elhanyagolható; a produkciók két színpadon is nyomon követhetőek lesznek. Amagyar folk-, és jazzélet jeles képviselői mellett a könnyűzene iránt érdeklődők is találhatnak majd kedvükre valót. Fellép többek között Lajkó Félix, Szalonna és Bandája, a Pál Utcai Fiúk, az Empty Pubs, a Heaven Street Seven, valamint a Zuboly zenekar is.
Különlegesség lesz még, hogy a rendezvényt egyegyedülálló pálinkaszökőkúttal nyitják meg, amelyből a vendégek persze kóstolót is kapnak. A Budavári Nonprofit KHT-nek köszönhetően pedig a Halászó Fiú tava ezúttal pálinkával lesz tele.
A fesztivál kiváló alkalom arra, hogy a közönség megismerje a magyar pálinkákat és kolbászokat, azok több évszázados hagyományát. A speciális eljárás, a titkos összetétel teszi egyedivé a hazai termékeket, nem csoda, hogy világszerte a prémium márkák közé sorolják őket.
Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Helyszín: Budapest, Budai Vár - Savoyai terasz és Halászó Fiú terasz
Jegyárak: napi belépő - 1900 Ft; bérlet - 3300 Ft.
Bővebb információ: www.palinkaeskolbasz.hu
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.10.07. 20:14
Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó! ;-)
Címkék: budapest fesztivál pálinka
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr841434903
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.