A főzőversenyt szombatra, 3 fős csapatok részvételével szervezik. A résztvevők a dödölle és egyéb tájjellegű ételek készítésében mérhetik össze tudásukat. 5 fős, mesterszakácsokból álló zsűri bírálja majd el az étkeket. Mivel az elmúlt évben kevés profi csapat jelentkezett, idén nem különítjük el a profi és az amatőr kategóriát. Ismét meghirdettük a dalvetélkedőt a „KANIZSA BORDALNOKA 2009.” címért, melyre szóló kategóriában nevezhetnek a 14 év felettiek, borral kapcsolatos dalokkal. A fesztivál megnyitójára szeptember 4-én, pénteken 14 órakor kerül sor. Ezt követően gyermekműsor, népzenei műsorok és a vetélkedők várják az érdeklődőket. Az est sztárvendége a Magna Cum Laude Zenekar lesz, az utcabálon pedig a Start Tánczenekar húzza a talpalávalót.6. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál
Versengés lesz még a „DÖDÖLLEKIRÁLYOK” címért, melyben a 3 fős csapatoknak a gasztronómiához kapcsolódó, ötletes versenyfeladatokat kell megoldaniuk. Mindkét vetélkedő nevezési határideje: augusztus 25.
Szombaton 10 órakor szüreti felvonulással folytatódik a fesztivál, melyet néptánc műsorok követnek (Kanizsa Táncegyüttes, Kis Rozmaring Táncegyüttes és a Horvátországból érkező Viroveci és Lubreki tánccsoportok és tamburazenekarok). A Kanizsa Bordalnoka vetélkedőt ugyancsak szombaton délután rendezik meg.
A főzőverseny eredményhirdetése után, az esti műsorban Rácz Kati és a Flush szerepel.
Mindkét napon a már hagyományos, változatos kísérőprogramok (játszóház, kirakodóvásár, borházak, dödölleház, egészségsátor) várják az érdeklődőket. Különlegesség, hogy szombaton óriás bográcsban marhapörkölt készül (kb. 600 adag).
forrásom a http://szuperhir.hu/viewcontent/kultura/200907016-kanizsai-bor-es-dodolle-fesztival.html