Három évre, a 2009-től 2011-ig tartó időszakra vonatkozó radikális termeléskorlátozásról döntött a védett eredetű borokhoz felhasználható szőlőfajták esetében az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa. A tanács titkára elmondta: a Debrői Hárslevelű és az Egri Bikavér alapanyagául szolgáló szőlőből hektáronként maximum 10 tonnát termelhetnek a felvásárlási szerződéssel rendelkező hegyközségi tagok, miközben a korábbi érték 13,6 tonna volt hektáronként . Az intézkedés a csökkenő kereslet nyomán jelentkező túltermelés visszafogása miatt vált szükségessé - tette hozzá Gál Lajos. A titkár közölte: a borvidék korábban egyik legjelentősebb felvásárlója, a volt Egervin jelentős piacvesztést szenvedett el, miközben termőre fordultak azok az ültetvények, amelyeket a 2000-es évek elején ültettek.Túl sok a bor Eger környékén
forrásom a http://www.hirsarok.hu/node/23162