Megnyílt az Első Pécsi Pálinka Ház. A fiatal tulajdonosok értékteremtő szándékkal láttak a munkához, csak a legjobbakból válogattak. Az ötlettől a megvalósításig két hónap telt el, bíznak a jövőben, és abban, hogy a szépen fejlődő minőségi bor előállítás jó példát mutat a pálinkafőző kis üzemeknek is. Pálinka Nemzeti Tanács védi az ágazatban dolgozók érdekeit, egyben védi a fogyasztók érdekeit is a minőség megkövetelésével. A most megnyílt Pécsi Pálinka Ház elősegítheti, hogy a művelt szeszfogyasztás terjedjen idehaza: ne igyanak az emberek bizonytalan eredetű importált "színes" italokat. A gyümölcsből megfelelő eljárással készített pálinka - természetesen csak korlátozott fogyasztással - az egészség megóvása szempontjából is lényegesen jobb, mint a reklámokkal ajánlott, divatos, de az ártalmasság szempontjából bizonytalan italok. Pálinkák Pécsen: a minőség elemi követelmény
forrásom a http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=80082&Itemid=107