Az Olaszrizling közép-európai szőlőfajta, 22 borvidékünkön csupán Tokajban nem termelik. Az évjáratfüggő bor a hosszú, meleg nyarakat szereti. A 20-es évjárat különösen jól sikerült:28 mustfokos, csemegebor, amelyet évek óta tölgyfahordóban érleltek. Az olaszrizlinget 10-12 Celsius fokon kell fogyasztani, étkezések után. A Sóshalmi Kövidinka többszáz éve ősi magyar bornak számít. A vásárhelyi borászat arra törekszik, hogy a méltatlanul elfelejtett bort visszahozzák a köztudatba. A későn érő fajta csak az alföld déli, délkeleti részén terem meg, a Bácskában, Bánátban, illetve Erdély egyes részein. A kellemes, illatos borból akkor lesz minőségi bor, ha hosszú, meleg, későnyárban még érhet, és utána szüretelik. Ha ez nem valósul meg, akkor csupán asztali bort kapunk- tudtuk meg Nagy Sándortól. forrásom a http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=45777&mode=thread&order=0&thold=0Első helyezést ért el a vásárhelyi Olaszrizling és Sóshalmi Kövidinka Budapesten a Leader Expo Kiállításon a 2000-es évjáratú ó Olaszrizling borral és a Sóshalmi Kövidinkával elnyerte a közönségdíj I. helyezését a Vásárhelyi Róna Kft. Sóshalmi Borászata- tudtuk meg Nagy Sándortól, a Róna Kft Sóshalmi Borászat ágazatvezetőjétől.
A 2000-es évjáratú Olaszrizling és a Sóshalmi kövidinka elnyerte a budapesti közönség tetszését, hiszen az alföldi borok kategóriában az első helyet hozhatta haza a vásárhelyi borászat- tudtuk meg Nagy Sándortól.
bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, hírek .. e-mail: tester@fw.hu
2009.04.03. 19:37
Vásárhelyi Olaszrizling és Sóshalmi Kövidinka
Címkék: olaszrizling bor borverseny kövidinka
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr921044576
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.